RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Nisan 2022, Cuma 12:44:55 tarihnde eklendi. 89 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kiev’deki Askeri Tesisler İmha Edildi!

İGOR KONASHENKOV “RUS HAVA KUVVETLERİ, KİEV “ARTYOM” FÜZE VE UZAY ENDÜSTRİSİ FABRİKASINI VE ARALARINDA BAYRAKTAR-TB2 OLMAK ÜZERE 13 ADET İHA’YI İMHA ETTİ!”
Kiev’deki Askeri Tesisler İmha Edildi!

29/04/2022. Moskova. 29 Nisan 2022. / TASS /. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Igor Konashenkov Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu Hava kuvvetleri ve Hava savunma sistemleri tarafından kiev’de bulunan “Artyom!” Roket ve Uzay Endüstrisi Üretim tesislerini imha ettiğini açıkladı

 

İgor Konashenkov “Rus Havacılık Kuvvetleri tarafından fırlatılan yüksek hassasiyetli uzun menzilli hava tabanlı roketler tarafından Kiev’de bulunan “Artyom” füze ve uzay endüstrisi üretim tesisleri imha edildi” dedi.  

 

İgor Konashenkov “Rusya Federasyonu Deniz kuvvetlerine ait askeri gemilerden fırlatılan “Calibre” tipi yüksek tabanlı füzeler tarafından , Ukrayna’nın Fastov, Krasnoselka ve Polonnoye demiryolu kavşaklarında bulunan üç elektrik trafo merkezi imha edildi” dedi

 

İgor Konashenkov “Rus Hava kuvvetleri ve hava savunma güçleri tarafından, gece boyunca düzenlenen operasyonel-taktik ve askeri saldırılar sonucunda, Ukrayna silahlı kuvvetlerie ait 112 askeri tesis vuruldu. Bunların arasında iki komuta merkezi, 11 askeri üs, 95 adet askeri personel ve askeri teçhizat toplama yeri ve ayrıca Pokrovskoye ve Gorokhovskoye yerleşim yerlerinde bulunan dört adet füze ve topçu deposu da bulunuyor” dedi.  

 

İgor Konashenkov, “Rus Hava Kuvvetleri uçakları tarafından fırlatılan yüksek hassasiyetli hava tabanlı füzeler, Ukrayna'daki 10 askeri tesisi vurdu. Bunlar arasında: dokuz adet asker toplama tesisleri ve askeri teçhizatın yoğunlaştığı bölgeler ve ayrıca Ilyichevka köyü yakınlarında bulunan bir adet mühimmat depose bulunuyor” dedi.  

 

Füze kuvvetlerinin eylemleri

 

İgor Konasshenkov “Rus Füze saldırı kuvvetleri tarafından gece boyunca düzenlenen saldırıda13 Ukrayna askeri tesisi vuruldu. Herson şehrinin yerleşim bölgelerinden olan Mykolaiv bölgesi Gorohovskoye köyü yakınlarında, dün Ukrayna silahlı kuvvetlerine ait bir adet Tochka-U füze sisteminin askeri ekibi ile birlikte bir fırlatıcı tesisi tespit edildi ve imha edildi” dedi.  

 

 

İgor Konashenkov “Topçu birlikleri tarafından gece boyunca 975 saldırı atışı yapıldı. 21 adet komuta noktası, 69 üs, 763 adet askeri güç toplama alanı ve askeri teçhizatın topşlandığı tesisler ile 107 topçu mevzisi vuruldu. Saldırılar sonucunda 280'den fazla Ukrayna milliyetçisi asker ve 38 adet zırhlı araç ve araç imha edildi” dedi

 

İnsansız Hava Aracı İmhası

 

İgor Konashenkov “Rus hava savunma sistemleri, Ukrayna’nın Redkodub, Shiykovka, Nevskoye, Malaya Kamyshevakha, Stepnoy Yar, Petrivske, Zelenoe Pole, Bukovo, Panteleimonovka, Makeevka, Chernobaevka yerleşimleri ve Rusya-Ukrayna sınırında bulunan Novovodyany bölgesi üzerinde,Ukrayna silahlı kuvvetlerine ait, aralarında Bayraktar TB2 dahil olmak üzere 13 adet Ukrayna insansız hava aracını imha etti” dedi.

 

Konashenkov'a göre, Kamenka köyü bölgesinde, Ukrayna askeri kuvvetlerine ait bir adet “Smerch” çoklu roketatardan atılan roketi imha etti.

 

İgor Konashenkov “Özel askeri harekatın başlangıcından bu yana toplamda Ukrayna silahlı kuvvetlerie ait 142 adet askeri uçak, 111 adet askeri helikopter, 634 adet insansız hava aracı (İHA), 278 adet uçaksavar füze sistemi, 2.638 adet tank ve diğer zırhlı savaş araçları, 304 adet çoklu roketatar, 1.175 adet sahra topu ve havan topunun yanı sıra 2.467 adet özel askeri araç imha edildi” dedi.

 

Kaynak: https://tass.ru/armiya-i-opk/14514101

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.