RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 10:03:03 tarihnde eklendi. 568 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Barış Gücü süresi uzatıldı

BM GÜVENLİK KONSEYİ; ABHAZYA VE GÜRCİSTAN''DA GÖREV YAPAN BARIŞ GÜCÜ'NÜN GÖREV SÜRESİNİ UZATTI
Barış Gücü süresi uzatıldı 13/02/2009. ITAR-TASS. BM Güvenlik Konseyi bugün, Abhazya ve Güney Osetya'da görev yapan BM Barış Gözlem Gücü'nün görev süresinin uzatılması için önerilen belgeyi onayladı. Belgeyi, Rusya-ABD-İngiltere-Fransa ve Almanya'dan oluşan BM Genel Sekreterinin Dostları Grubu adına Fransa açıkladı. BM Barış Gücü dört ay - 15 Haziran 2009 tarihine kadar bölgede görev yapacaktır.

BM Güvenlik Konseyi Karar Belgesinde "Cenevre'de yapılan görüşmeler sürecinde belirlenecek olan statü değişiklikleri, BM Genel Sekreterinin önerileri ile, bölgede gelecekte de görev yapacak olan BM Barış Gücü'nün çalışmasına yardımcı olacaktır" açıklamasına yer verldi. Ayrıca belgede, bölgede bulunana bütün tarafların "güç kullanmaktan sakınmaları" gerektiği de vurgulandı, ayrıca, evlerini terk edenler ve göçmenlerin mal ve mülklerinin korunması, insanların serbestçe dolaşım haklarına özen gösterilmesi tavsiyesine de yer verildi.

Bölgede görev yapan BM Barış Gücü geçtiğimiz yıl Ekim ayı'ndan 15 Ocak 2009 tarihine kadar görev yapıyordu. Geçtiğimiz hafta, BM Genel Sekreteri Pan GİMUN bölgede görev yapan BM Barış Gücü'nün bugünkü görevinin sürdürülmesi için BM Güvenlik Konyesi'ne tavsiye kararında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.