RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Mart 2022, Perşembe 12:10:25 tarihnde eklendi. 496 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Rusya’ya Katılım Sorusuna Yanıt!

ABHAZYA CUMHURİYETİ PARLAMENTO BAŞKANI VALERY KVARCHİYA “ABHAZYA CUMHURİYETİ ANAYASASI, ÜLKEMİZİ KESİN OLARAK BAĞIMSIZ BİR DEVLET OLARAK İLAN ETMEKTEDİR”
Abhazya’dan Rusya’ya Katılım Sorusuna Yanıt!

31/03/2022. Suhum. 31 Mart. 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhaz parlamentosu başkanı Valery Kvarchia, 30 Mart Çarşamba günü Interfax haber ajansına verdiği demeçte, Abhazya Cumhuriyeti anayasasının cumhuriyetin bağımsızlığını kaybetmesine izin vermediğini söyledi.

 

Valery Kvarchiya, “Güney Osetya'nın ülkenin Rusya Federasyonu'na girişine ilişkin olası bir referandum kararı onların egemenlik hakkıdır. Tek bir Oset halkının yeniden birleşmesinden söz ediyoruz” dedi.

 

Valery Kvarchiya “Abhazya'nın Rusya Federasyonu'na katılması söz konusu değil. Abhazya Cumhuriyeti Anayasası, ülkemizi kesin olarak bağımsız bir devlet olarak ilan etmektedir” dedi.

 

Kvarchiya, “Rusya Federasayonu bizim stratejik ortağımız, dost ve komşumuz olan bir devlet, ancak ülkemizin Rusya Federasyonu'na katılma türünden bir niyetimiz bulunmuyor” dedi.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/item/7352-abkhaziya-ne-namerena-vkhodit-v-sostav-rossii

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.