RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Mart 2022, Çarşamba 10:39:32 tarihnde eklendi. 239 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri Basın Merkezi!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ÇOK KULLANIMLI BASIN MERKEZİ AÇILDI!
Dışişleri Basın Merkezi!

30/03/2022. Suhum. 29 Mart. 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın çok işlevli Medya Merkezi Suhum'da törenle açıldı.

 

Açılış törenine devlet başkanı Aslan Bjaniya, Rusya Federasyonu’nun Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Mihail Litvinov, Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Oleg Botsiev, Pridnestrovia Moldova Cumhuriyeti'nin Abhazya Cumhuriyeti Resmi Temsilcilcisi Garry Kupalba katıldılar.  “Rusya Bugün” «Россия сегодня» uluslararası haber ajansının genel yayın yönetmeni RT TV genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, oyuncu, film yönetmeni, TV sunucusu, yapımcı Tigran Keosayan katıldılar.

 

Çok işlevli medya merkezinin ana görevi, Abhazya'nın uluslararası bilgi politikası alanındaki konumunu güçlendirmektir. Medya merkezi, Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi ile Rus haber ajanslarının desteğiyle faaliyet gösterecek.

 

Abhazya Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba açılış konuşmasında “Bugün Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı medya merkezinin çalışmaları başlıyor. Temel amacı haber yayın politikamızı etkin duruma getirmektir. Çağdaş dünyada bilgilendirmenin rolünü ve önemini anlıyoruz. Rusya Federasyonu'ndan meslektaşlarımızla birlikte bilgilendirme çalışmalarını yoğunlaştırmayı umuyoruz” dedi.

 

Devlet Başkanı Aslan Bjaniya medya merkezinin açılışından dolayı kuruluşu hazırlayanları kutlayarak “Bilgi çağında yaşıyoruz ve bugün oynadığı büyük rolün hepimiz tanıklarıyız. Uygun biçimde doğrulanmış bilgi desteği, ülkemizin uluslararası tanınırlığını genişletmek ve olumlu uluslararası imajını güçlendirmek için vazgeçilmez bir araçtır. Bu bağlamda medya merkezinin açılması büyük önem taşımakta ve ülkenin bugün karşı karşıya olduğu görevlerin çözümüne katkı sağlayacaktır.

Uluslararası bilgilendirme politikası alanında etkin olarak çalışmak önemli ve gereklidir. Doğru yaklaşımla her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum” dedi.

 

Rusya Federasyonu'ndaki Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçi vekili Madina Avidzba, Abhazya'nın Nikaragua Büyükelçisi Inar Ladaria  Abhazya’nın VenezuelaBüyükeliçisiZaur Gvadjava, Nikaragua Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Denis Moncada Kolindres, Güney Osetya Dışişleri Bakanı Dmitry Medoev, Abhazya Cumhuriyeti'nin Birleşik Krallık Fahri Konsolosu, Londra Üniversitesi Kafkas dilleri, Doğu ve Afrika Çalışmaları bölümü profesör George Hewitt tarafından, Dışişleri Bakanlığı medya merkezinin açılışı nedeniyle videolu kutlama mesajları gönderildi.

Medya merkezinin yapacağı görevler arasında, haber kanallarının izlenmesi ve toplanması, geniş medya alanına bilgi aktarılması ve Abhazya hakkında nesnel bilgilerin gündeme getirileceği izleyici kitlesini artırmak için sosyal ağlarda çalışmaların yoğunlaştırılması yer alıyor.

 

Gelecek dönemde, merkez ayrı bir medya kaynağına dönüştürülecek.

 

Medya Merkezi, uluslararası görüşmelere, video konferanslara ve yabancı meslektaşlarla video köprülerinin kurulmasına, Abhazya'nın büyükelçilikleri ve diplomatik misyonları ile çevrimiçi toplantılara, ayrıca yuvarlak masa toplantılarına, tartışmalara, görüşmelere, Abhazya'nın çevrimiçi ve çevrimdışı çalışmalarına.ve Dışişleri Bakanlığı Kamu Konseyi toplantılarına ev sahipliği yapacak.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı medya merkezi, Rusya'nın en büyük haber kaynaklarının desteğine güveniyor Russia Today https://www.rt.com , Sputnik https://sputnik-abkhazia.ru , MIA Rossiya Segodnya (МИА «Россия сегодня») https://россиясегодня.рф , Türkiye Cumhuriyeti Gazeteciler Federasyonu , https://www.tgf.com.tr/  Türk ulusal televizyon kanalı Ulusal Kanal https://www.ulusal.com.tr , Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) https://sana.sy/tr/ , Latin Amerika’nın en büyük kanalı Telesur https://www.telesurtv.net/ vd.

 

Not: www.abhazyam.com olarak Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Medya Merkezi’ne http://mfaapsny.org/ru/ çalışmalarında başarılar diler, her türlü desteği verileceğinin garantisini veririz.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/item/7331-v-sukhume-otkrylsya-mnogofunktsionalnyj-mediatsentr-mid-abkhazii

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.