RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 10:02:05 tarihnde eklendi. 643 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CIA Başkanı Dennis Blair'den açıklama

CIA BAŞKANI DENNIS BLAIR "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA 'SICAK BÖLGE' OLARAK VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR" DEDİ
CIA Başkanı Dennis Blair'den açıklama 13/02/2009. ABD Ulusal İstihbarat Örgütü (CIA) Başkanı Amiral Dennis BLAIR; 12 Şubat 2009 tarihinde ABD Senatosunda yaptığı bilgilendirme konuşmasında "Rusya ve Gürcistan arasında yaşanan Ağustos 2008 askeri savaşından bu yana geçen altı ay sonrasında Abhazya ve Güney Osetya 'sıcak bölge' olarak varlığını sürdürüyor" açıklamasında bulundu.

Dennis BLAIR "Moskova'nın askeri güçlerini arttırması ve bu bölgeler ile politik-ekonomik ilişkilerini geliştirmesi, bölgede provokasyon riskinin hızllanması, aşırı tepki yada yapılacak hatalar, savaşın yeniden başlayabileceği gücünü arttırıyor." dedi.

Dennis BLAIR "Gürcistan'da politik durumun istikrara kavuşması gerekir, ancak muhalefet ülke devlet başkanı Mihail SAAKAŞVİLİ'yi iktidardan düşürmek için eleştirilerini sertleştiriyor. Bizler, Gürcistan'da ki politik yapının istikrar içerisinde olamasını istiyoruz, muhalefetin devlet başkanı SAAKAŞVİLİ'yi iktidardan düşürmek için yapmış oldukları eleştirilerin yoğunlaşması ve SAAKAVİLİ'nin onlara karşı tepkisinin sertleşmesi Gürcistan'da ki demokrasinin gelişimine engel oluyor" açıklamasında bulundu.

"Kafkasya Notları" basın ajansının yayınında, 12 Şubat 2009'da Mihail SAAKAŞVİLİ; Gürcistan Parlamentosu'nda yapmış olduğu konuşmada "bizler, barış yolu ile ülke topraklarımızın bütünlüğünü sağlayacağız, Abhazya ve Güney Osetya tekrar Gürcistan'a geri dönecektir. Rusya, kabul etsin ya da etmesin Gürcistan bağımsız ve özgür haklara sahip bir ülkedir" dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.