RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mart 2022, Perşembe 13:11:23 tarihnde eklendi. 313 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Vatandaşlığı Hakkı Kazanma!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ABHAZYA VATANDAŞLARININ RUS VATANDAŞLIĞI HAKKI KAZANMASINI KOLAYLAŞTIRACAK OLAN ANLAŞMA TASLAĞI HAZIRLANIYOR!
Rusya Vatandaşlığı Hakkı Kazanma!

17/03/2022. Suhum. 17 Mart. 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Abhazya Çifte Vatandaşlık Sorunlarının Çözümüne İlişkin Anlaşmanın yakında imzalanmasıyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklamasında belirtildiği üzere, Anlaşma taslağı, Rusya Federasyonu'nun Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarına basitleştirilmiş bir şekilde Rusya Federasyonu vatandaşlığına kabul için başvuru hakkı verdiğini varsaymaktadır. Rusya Federasyonu vatandaşlığına kabul koşulları, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı tarafından belirleniyor.

 

Basitleştirilmiş vatandaşlık hakkı prosedürü tek taraflı olarak işleyecektir. Taslak Anlaşma, Abhaz vatandaşlığının kazanılması için basitleştirilmiş bir prosedür öngörmemekte ve hem basitleştirilmiş hem de genel olarak Abhaz vatandaşlığının kazanılmasının gerekçelerini ve prosedürünü değiştirmemektedir.

 

Taslak Anlaşma, her iki Tarafın vatandaşı olan kişilerin zorunlu askerlik sırasında topraklarında kalıcı olarak ikamet ettikleri tarafta askerlik hizmeti yapmalarına göre bir kural belirliyor. Her iki tarafın vatandaşı olan ve bunlardan birinde zorunlu askerlik hizmetini tamamlayan kişiler, diğer tarafta askerlik hizmetinden muaf tutulacak.

 

Taslak ayrıca, her iki tarafın vatandaşlığına sahip kişilerin daimi olarak ikamet ettikleri ülkenin mevzuatına uygun olarak sosyal güvenlik, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlandığını belirtmektedir.

 

Taslak Anlaşma, Taraflardan yalnızca birinin diplomatik ilişkileri sürdürdüğü veya taraflardan yalnızca birinin diplomatik misyonlarının veya konsolosluklarının bulunduğu ülkelerde, bu kişilerin söz konusu tarafın tam korumasından ve himayesinden yararlanacaklarını öngörmektedir.

 

Anlaşma, Rusya Federasyonu ile bir anlaşmaya varılmasının ardından Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından imzalanacak.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.