RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Mart 2022, Perşembe 10:37:35 tarihnde eklendi. 126 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “RUSYA’NIN SİVİL NÜFUSU KORUMA, SUÇLULARI BULUP CEZALANDIRMA, UKRAYNA’YI ASKERİ YAPILANDIRMADAN VE NAZİLERDEN ARINDIRMA ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ!”
Abhazya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması!

 03/03/2022. Suhum. 02 Mart. 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı.

 

***

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin açıklama:

 

“2014 yılında gerçekleştirilen darbenin bir sonucu olarak, Ukrayna'da Batı'nın “Rusya karşıtı” projesinin uygulayıcıları olan radikaller iktidara geldi. Ukrayna'nın güneydoğusundaki Rusça konuşan sakinlerin önemli bir kısmı bu radikallerin ideolojilerine uymuyordu. Sekiz yıldır, güneydoğuda yaşayan sivil nüfus, Ukrayna güvenlik güçleri ve milliyetçi grupların silahlı saldırılarının hedefi haline geldi. Sivil hedeflere roket ve bombalı saldırılar düzenlediler.

 

İktidara gelen yeni devlet yetkililerinin eylemlerine katılmadıklarını ifade eden Ruslar ve Ukraynalılar sistemin açık şiddetine maruz kaldılar. Ukrayna makamları kendi vatandaşlarına karşı büyük suçlar işledi.

 

2 Mayıs 2014'te Odessa'daki Sendikalar Meclisi'nde onlarca masum insanın diri diri yakıldığı korkunç bir trajedi yaşandı. Vahşice gerçekleştirilen bu eylemler uluslararası toplumdan objektif bir değerlendirme gelmedi ve bugün bu eylemlerin organizatörleri Ukrayna şehirlerini dolaşıyor ve soykırım işlemeyi sürdürüyor. Her yıl 2 Mayıs'ta Odessa'da binlerce duyarlı insan toplanıyor, ölüleri anıyor ve uluslararası toplumu katliamı gerçekleştiren faillerin cezalandırması çağrısında bulunuyor. Yanıt ise derin bir sessizlik.  

 

Uluslararası toplum, Ukrayna makamları tarafından işlenen diğer suçları da görmezden geldi. Lugansk ve Donetsk'te öldürülen çocukları anımsayalım. Ukrayna’nın güneydoğusunda - Odessa'dan Kharkov'a, Nikolaev'den Zaporozhye'ye - dövülen ve taciz edilen yüzlerce ve binlerce siyasi mahkumun varlığını anımsayalım. Aralarında hamile kadınlar ve çok sayıda genç çocuklar da vardı.

 

Birçok Ukrayna vatandaşı tarafından bu katliamları gerçekleştirenler hakkında adil bir cezalandırma bekleniyordu. Bizler, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın sivil nüfusu koruma, suçluları bulup cezalandırma, Ukrayna'yı askeri yapılandırmadan ve Nazilerden arındırma çalışmalarını destekliyoruz. Rus silahlı kuvvetlerinin özel harekat çerçevesindeki eylemleri, Ukrayna tarafının eylemlerinin aksine, yalnızca askeri altyapı tesislerini vurmayı amaçlayan, bir karakter yapısı taşımaktadır.

 

Giderek karmaşıklaşan bu uluslararası durumda Abhazya, Rusya arasındaki kardeşlik ve dostluk ilkeleri değişmedi. Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanı tarafından alınan karara göre ülkemiz Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) ve Lugansk Halk Cumhuriyeti (DHC)’nin egemenliğini tanıdı. Yeni Cumhuriyetlerle saygılı ve eşit ilişkiler kurmaktayız.

 

Bugünlerde kolektif Batı birlik halinde, Avrupa ve Rusya'da bir STK ağı kullanarak, “Rus olduğum için utanıyorum” tezini kitlesel olarak yaymaya çalışıyor. Sosyal ağları, kültürel figürleri ve şov dünyasını aktif olarak kullanyorlar. Bu günlerde, Rusya'nın DHC, LHC ve Ukrayna'nın sivil nüfusunu koruma konusundaki haklı isteklerini desteklemek önemlidir. Herkesin vereceği ses önemlidir.

 

Ukrayna'daki özel operasyonun başarıyla tamamlanacağından ve bu ülkede adaletin ve hukukun üstünlüğünün hızla yeniden tesis edileceğinden eminiz.

 

Abhazya, Rusya ile birlikte.”

 

Kaynak: www. www.apsnypress.info

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.