RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 09:49:22 tarihnde eklendi. 676 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Şamba'dan açıklama

SERGEY ŞAMBA "ABHAZYA'YI İKİNCİL DERECEDEN KATILIMCI OLARAK GÖRENLERE İZİN VERMEDİK-VERMEYECEĞİZ"
Sergey Şamba'dan açıklama 11/02/2009. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; AB'nin Gürcistan Temsilcisi Pierre EKLUND başkanlığında ki AB heyetini makamında kabul etti. Heyet içerisinde Avrupa Komisyonu Politik Danışmanı Fransua MASSULİ ve Proje Bölüm Sorumlusu Mario Van ROYTEN bulundular. Avrupa Komisyonu Politika Danışmanı Fransua MASSULİ'nin Abhazya'ya ilk ziyareti oldu.

Pierre EKLUND "Çalışma arkadaşlarımız ve ben Abhazya'nın statüsünü ilk ağızdan dinlemek için buradayız. Buluşmamız sırasında karşılıklı ilgi duyulan soruların açılımı sağlandı. Ayrıca, gelecekte yapılabilecek olanlarla ilgili olarak, AB'nin finansal destek, projelerin yaşama geçirilmesi için Avrupa Komisyonu Proje Temsilcisi arkadaşlarımızda aramızda bulunuyor" dedi.

Pierre EKLUND "Bizler işbriliği kurmaya hazırız. Gelecekte Abhazya için yapılacak olan projelerin belirlenmesinde başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bir sonraki gelişimizde daha ayrıntılı bir paket getireceğimizi ümit ediyorum" dedi.

Pierre EKLUND; Avrupa Komisyonu'nun Abhazya'da bulunan uluslararası gözlem grubu'nun durumu hakkında Abhazya Devleti Yönetiminin düşüncesini öğrenmek istediğini belirterek "bölgede istikrarın sağlanması için BM Barış Gözlem Grubu gibi, Avrupa Birliği Barış Gözlem Gücü'nün görev yapabileceğine inanıyoruz" dedi.

Sergey ŞAMBA "Abhazya Devlet Yönetimi olarak BM Barış Gücü ile ilgili olarak birçok defa fikrimizi belirttik. Ayrıca, BM Özel Temsilcisi Johanes VERBEKE ile yaptığımız birçok görüşmede de belirttik. Bizler BM Barış Gücü'nün süresinin uzatılması ile ilgili konumumuzu ifade ettik. Ayrıca BM Güvenlik Konseyi'nde konu ile ilgill olarak yapılacak olan toplantıya Abhazya'nın temsilcisinin katılarak konumunu belirtmesini istiyoruz. Böyle olursa, belki bizlerin benimseyebileceği uzlaşıcı varyantlar bulunabilir ve bizler razı olabiliriz" vurgulamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA "Abhazya, BM Güvenlik Konseyi'nin bölgede görev yapan BM Barış Gücü'nün görev süresinin 15 Haziran 2009 tarihine kadar dört ay uzatılması için alınacak olan karara karşıdır. Abhazya, BM Barış Gücü'nün bulunmasına ilgi gösterebilir, ancak kendi prensiplerinden vazgeçecek kadar da değil. BM'in bulunmasının, bölgenin güvenliğnin sağlanmasında bizlere hiçbir katkı sağlamamıştır. BM Barış Gücü, Gürcüstan'ın silahlı saldırılarını durduracak güce sahip değildir" vurgulamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA "Rusya ile yapılan anlaşma Abhazya'nın güvenliğinin sağlanması için tam garantiyi veriyor. bizler, uluslararası organizasyonu buradan çıkartmak istemiyoruz ancak, bizleri ikincil dereceden katılımcı olarak görenlere izin vemedik ve vermeyeceğiz" dedi.    

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.