RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Şubat 2022, Cumartesi 00:11:11 tarihnde eklendi. 135 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Donetsk ve Lugansk’ı Tanıdı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA, DONETSK VE LUGANSK HALK CUMHURİYETLERİNİN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIYAN KARARNAMEYİ İMZALADI!
Abhazya Donetsk ve Lugansk’ı Tanıdı!

26/02/2022. Suhum. 25 Şubat. 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan kararnameleri imzaladı. Aslan Bjaniya bu kararı Abhazya halkına hitaben yaptığı bir konuşmada dile getirdi.

 

***

 

“Değerli vatandaşlarım,

 

Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri çevresindeki durumu yakından izliyoruz.

 

Abhazya'nın bu cumhuriyetlerin halklarıyla özel ilişkileri olduğunu biliyorsunuz ve Abhazya'nın her vatandaşı, onların adalet ve insana yakışır bir yaşam hakkı için verdikleri mücadeleye içtenlikle saygı duymaktadır.

 

Abhazya halkı tüm bu tür sıkıntılardan kurtuldu. Bu cumhuriyetlerin halklarına duyduğumuz sempatinin kökenleri, 4 milyondan fazla Rusça konuşan Ukrayna vatandaşının fiili soykırıma maruz kaldığı kaderlerimizin benzerliğinde yatmaktadır.

 

Mütevazı değerlerimizle geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Donbass'ın başına gelen sıkıntılarda, onları yalnız bırakmamaya ve en iyi bir biçimde çalışarak, dostlarımıza destek sağladık. Ve şimdi, bildiğiniz gibi, Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) ve Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC)den ilk vatandaş grubu Abhazya'ya geldi.

 

Ukrayna'nın saldırganlığı, sözde kolektif Batı'nın doğrudan teşviki ile gerçekleşti ve hala dürmektedir. Bu yaşananlar, neredeyse otuz yıl önce, Gürcistan'ın aynı yöntemlerle Abhazları sonsuza dek ortadan kaldırmaya çalıştığı zamanla tamamen aynı.

 

Milliyetçiliğin ortaya çıkan tüm belirtileriyle birlikte bu politikanın tarihsel kökenleri bulunmaktadır. Ukraynalı grupların Ukrayna Ulusal Kurulu – Ukrayna Halk Müdafaası (УНА-УНСО) Gürcistan ordusunun bir parçası olarak Abhazya halkının Vatanseverlik Savaşı'nda bize karşı ne kadar şiddetle savaştığını hatırlatmama izin verin. Bunlar unutulmadı. (УНА-УНСО: 1990 – 2014. Ukrayna’lı siyasi parti, Sağcı Radikal, milliyetçi ve anti semitik ideolojiye bağlı ırkçı bir yapı. FA)

 

Donbass sakinlerine yönelik düşmanlıkların en başından beri, Ukraynalı yetkililerin Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili olarak uygulamış oldukları hatalarını aynen yinelediklerini gördük. Yetkililerin ve radikal siyasi güçlerin militan milliyetçiliği, bölgeler arasında Ukrayna'nın geleceğini görüşme yeteneğinden mahrum etti - ülkenin Rusça konuşan vatandaşlarıyla medeni ilişkiler kurma fırsatından yararlanmadılar, üzerinde varılan anlaşmaları açıkça sabote ettiler. DHC ve LHC ile olan sorunlara barışçıl bir çözüm yerine - Donbass sakinlerinin temel hak ve özgürlüklerinin tamamen bastırılması, aynı fikirde olmayanların zulmü ve fiziksel imhası temelinde çatışmayı seçtiler..

 

Kendi vatandaşlarına karşı böyle çılgınca bir tutum, yanlış yönergeleri izleyerek trajik sonuçlara yol açar. Herhangi bir adaletsizliğin er ya da geç durdurulduğu her zaman hatırlanmalıdır. Hele yüzbinlerce, milyonlarca masum insanın kaderiyle bağlantılı olduğunda.

 

Rusya Federasyonu'nun barış sürecinin aktif bir arabulucusu olarak sorunun adil bir şekilde çözülmesi için gösterdiği çabalara tanık olduk. Ancak Ukrayna makamları başlangıçta güç kullanmak, Donbass'taki sivil nüfusu yok etmek ve kovmak için kurulmuştu. Bu tamamen açık olarak görülüyordu.

 

Bu nedenden dolayıdır ki, çatışma kritik bir noktaya ulaştığında, Batılı ortakları tarafından ölümcül silahlarla donatılmış Ukrayna, DHC ve LHC'nin sivil nüfusunun nihai imhası için zaten hazır edildiğinde, çözüm için tüm barışçıl kaynaklar tükendiğinde. Rusya Federasyonu devlet yönetimi, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve egemenliğini tanıma kararını aldı.

 

Abhazya Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşları gibi, müttefikimizin bağımsızlığı her açıdan tanıma kararını ve başlatılan özel askeri operasyonu kesinlikle haklı buluyorum.

 

Sevgili Abhazya vatandaşları Rusya Federasyonu'nun güvenliği bizim güvenliğimizdir.

 

DHC ve LHC halklarıyla olan dostluk ruhumuzun ardından, gelecekte onların kaderine dahil olmanın gerekli olduğunu düşünerek, kardeşlerimize içtenlikle güvenli ve sürdürülebilir kalkınma dileklerini ileterek, bugün Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan kararnameleri imzaladım.

 

Abhaz toplumunun tümünün bu kararı desteklediğinden kesinlikle eminim.

 

Abhazya Cumhuriyeti Hükümetine, tanınan cumhuriyetlerle dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardıma ilişkin devletlerarası anlaşmaların akdedilmesi ve onlarla diplomatik ilişkilerin kurulması için hazırlıklara başlaması talimatını veriyorum.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı

 

Aslan Bjaniya”

 

Kaynak: www. www.apsnypress.info

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.