RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Şubat 2022, Pazar 10:59:52 tarihnde eklendi. 113 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Donbass’a Destek Çağrısı!

ABHAZYA – SUHUM ŞEHRİ BELEDİYESİ BAŞKANI BESLAN ESHBA, DONETSK VE LUGANSK’I TERK EDEN SİVİL VATANDAŞLARI AĞIRLAMAK ÜZERE HAREKETE GEÇTİ.
Abhazya’dan Donbass’a Destek Çağrısı!

20/02/2022. Suhum. 18-19 Şubat. 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinde durumun ağırlaşmasıyla bağlantılı olarak, Suhum İdaresi, gerekirse Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin başkanlarına Abhazya'nın başkentinde Donetsk Halk Cumhuriyyeti (DHC) ve Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) sakinlerini kabul edeceklerini açıkladı

 

Suhum Şehir Yönetimi'nin internet sitesinde bildirildiği üzere, Suhum Belediye Başkanı Beslan Eshba adına, şehir yönetimi başkan yardımcıları Avtandil Surmanidze ve Astamur Ashuba, “De Jure” Donetsk ve Lugansk şehir yönetim başkanlarıyla telefonla temasa geçtiler. Donetsk ve Luhansk  şehir başkanları Alexei Kulemzin ve Manolis Pilavov, yardım önerisi için Suhum Yönetimi'ne teşekkür ettiler.

 

Ayrıca, 18 Şubat Cuma günü, Abhazya Cumhuriyeti’nde yaşayan Rus vatandaşları tarafından Donbass’a yardım amacıyla “Birleşik Karargah” kuruldu.

 

Yedi kamu kuruluşunun temsilcilerinin yer aldığı merkezde (“Abhazya Rus Topluluğu”, “Abhazya Karadeniz Kazak Ordusu”, “Abhazya Kazakları ve Kazak gazileri birliği”, Abhazya Arasındaki İlişkileri Geliştirme Fonu, LHC , DHC ve Rusya “Anavatan”, “Dağlılar” Tabur Fonu, Aiaiira Halk Hareketi, “Abhaz Kazak Topluluğu”), Donbass'a gerekli yardımı toplamak için Rus yurttaşlarının örgütlerine çağrıda bulundular.

Çağrı mesajında  “Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri, sınırlarında Ukrayna ve NATO güçlerinden emsalsiz bir askeri saldırı durumuyla karşı karşıya bulunmaktadır. Son 24 saat içinde, ABD ve NATO ülkeleri tarafından koordine edilen Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, sivillerin evlerini yoğun bir şekilde bombaladı. DHC ve LHC devlet başkanları, kadınların, çocukların ve yaşlıların Rusya Federasyonu'na tahliyesi hakkında bir kararname imzaladı ve Donbass'ı savunmak ve korumak için erkek nüfusun seferberliği de devam ediyor. Bu durumda, Abhazya'da yaşayan Rus yurttaşlarının 47 örgütünün liderlerinin her biri, Donbas'taki yurttaşlarımızın yaşamlarının bağlı kalabileceği olumsuz eylemlerden dolayı kendilerini sorumlu hissetmelidir. Bu sorundan uzak kalmayın!” “ açıklamasında bulunuldu.

 

17 Şubat 2022'de, DHC ve LHC'nin Abhazya Cumhuriyeti tarafından egemenliğinin tanınması konusunun ele alındığı ve ilgili bir başvurunun Abhazya Cumhuriyeti Parlamento ve Kamu Dairesi'ne gönderildiği bir kamu kuruluşları konferansı düzenlendi.

 

18 Şubat 2022'de Abhazya'nın Karadeniz Kazak Ordusu, Donbass'a Yardım için Birleşik Karargah kurulduğunu duyurdu.

 

Kaynak: www. www.apsnypress.info

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.