RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Şubat 2022, Cuma 09:49:35 tarihnde eklendi. 115 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İtalya Parlamentosu Karıştı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA’NIN, İTALYAN MİLLETVEKİLİ MATTEO DAL’OSSO’NUN KONFERANSINA KATILMASI SONRASI İTALYA PARLAMENTOSU, GÜRCİSTAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE DESTEK AÇIKLAMASI YAPTI!
İtalya Parlamentosu Karıştı!

11/02/2022. Tiflis. 10 Şubat.2022. Ekho Kavkaza. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). İtalyan parlamentosu, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlıklarını ilan eden  iki cumhuriyetin devlet yönetimlerinin - Güney Osetya ve Abhazya'nın tanınmamasına kesin destek verdiğini açıkladı.

 

Konu ile ilgili açıklama, ülke parlamentosundaki Forza Italia parti grubunun başkan yardımcısı ve parlmentonun uluslararası ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Valentino Valentini tarafından yapıldı.

 

Novosti-Gürcistan ajansının haberine göre, yasa koyucu İtalyan Parlamentosu'nda düzenlenen “Halkların kendi kaderini tayin hakkı. Abhazya ve Büyük Avrupa” adlı çevrimiçi konferans hakkında tartışma çıktı.

 

Valentino Valentini, bu konferansın yalnızca “İtalyan devleti ve Forza Italia partisinin konumunu yansıtmayan, sadece milletvekili Matteo Dal'Osso'nun kişisel inisiyatifiyle” gerçekleştirildiği vurgulamasında bulundu.

 

Valentino Valentini, açıklamasında “Ülkemizin izlemiş olduğu politikaya uygun olarak, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini güçlü bir biçimde destekliyoruz ve Güney Osetya ve Abhazya bölgelerinin şu andaki yöneticilerini yada birlikte düşünmediğimiz temsilcilerini tanımıyoruz. Bu eylemi, temas kurmak için haklı bir davranış olarak görmüyoruz” dedi.

 

İtalyan Parlamentosu milletvekilleri de bu toplantıya katılmaktan vazgeçtiler.  

 

İtalyan Parlamentosu Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada “Bu konferans, Parlamento’da bireysel olarak bir milletvekili tarafından düzenlenen bir basın toplantısıdır, ne parlametoda ki milletvekilleri, ne de meclis başkanının himayesi ve desteğiyle yapılmadı. Böyle bir olaydan bizzat milletvekili sorumludur” denildi.

 

(Not: Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirme yazısında, 09 Şubat Çarşamba günü İtalya Parlamentosu’nda düzenlenen konferansa,  Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya’nın katılımı dışında, Dünya Abhaz – Abazin Kongresi Başkanı Musa Ekzekov,  Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın Büyük Elçileri Kan Tania ve Vito Grittani ve çok sayıda İtalyan politik uzman konuşmacı olarak katıldılar. Bknz: http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/othernews/v-italii-proshla-konferentsiya-na-temu-pravo-narodov-na-samoopredelenie-abkhaziya-i-bolshaya-evropa-/  - Abhazyam.com)

 

Kaynak: https://www.ekhokavkaza.com/a/31696077.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.