RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Şubat 2022, Perşembe 14:55:49 tarihnde eklendi. 99 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjaniya’dan İtalya’ya Çağrı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA, İTALYA PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ MATTEO DAL’OSSO’NUN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU TOPLANTIYA KONUK OLDU!
Aslan Bjaniya’dan İtalya’ya Çağrı!

10/02/2022. Suhum. 09. Şubat. 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanı Aslan Bjaniya, İtalyan Parlamento Milletvekili Matteo Dal'Osso tarafından düzenlenen  “Halkların kendi kaderini tayin hakkı. Abhazya ve Büyük Avrupa” konulu basın toplantısına online formatta katıldı.

 

Devlet başkanı, katılımcılara hoş geldiniz diyerek konuşmasına başladı :

“Değerli Milletvekilleri,

Değerli konferans katılımcıları,

Abhazya halkı adına sizleri selamlıyorum!

Konferansın belirlenen konusu ve İtalyan Parlamentosu duvarları içinde düzenlenmesi gerçeği Abhazya Cumhuriyeti için özellikle önemlidir.

Devlet yapılanması yüzyıllar öncesine dayanan Abhazya, bir devletin tüm özelliklerini taşımaktadır. Halkımız Gürcü yetkililer tarafından uygulanan şovenist politikanın tüm zorluklarını aştı:

14 Ağustos 1992'de Gürcü birlikleri cumhuriyetimize haince saldırdı. Zorluklara rağmen, barışçıl ve bağımsız bir yaşam tarihi hakkımızı kazandık ve savunduk.

Ülkemiz ekonomik bir abluka içinde bulunuyordu. Savaş sonrası zorlu yıllarda, tüm çabalar ülkemizin, ekonomisini restore etmeyi, devlet kurumlarını güçlendirmeyi kendisine hedef seçti; Abhazya Cumhuriyeti Anayasası kabul edildi; “Abhazya Cumhuriyeti'nin Devlet Bağımsızlığı Hakkında Kanun” imzalandı.

Bizim için dönüm noktası, Rusya Federasyonu'nun Abhazya'nın bağımsızlığını ve egemenliğini tanımasıydı. Diplomatik ilişki kurduğumuz ülke sayısının giderek artması da sevindiricidir.

Geniş bir uluslararası tanınmanın karmaşık ve uzun bir süreç olduğunu anlıyoruz.

Abhazya, konumuna saygı duyan tüm devletlerle karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine açıktır.

Gittikçe daha fazla İtalya vatandaşının ülkemizi, kültürümüzü keşfetmesi, Abhazya ve İtalya şehirleri arasında bağlantılar kurulması güzel. Ne de olsa halklarımız arasında uzun süredir devam eden tarihi bağlar var.

Sevgili arkadaşlar,

Bu konferansın yapıcı bir şekilde gerçekleştirileceğine ve Abhazya ile İtalya halkları arasında dostane ilişkilerin geliştirilmesi için sağlam bir temel oluşturacağına inanıyorum.

Sizlere, verimli çalışmalar dilerim.”

Kaynak: www. www.apsnypress.info

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.