RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 09:41:57 tarihnde eklendi. 878 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Devlet Müzesi onarılıyor

ABHAZYA BAŞBAKANI ALEKSANDR ANKVAB; ABHAZYA DEVLET MÜZESİ ONARIMI İÇİN "START" VERDİ
Abhazya Devlet Müzesi onarılıyor 06/02/2009. 06  Şubat Cuma günü Suhum'da Abhazya Başbakanı Aleksandr ANKVAB başkanlığında Abhazya Devlet Müzesinin onarım çalışmaları ile ilgili olarak toplantı yapıldı. Toplantıya Başbakan 1. Yardımcısı Leonid LAKERBAYA, Başbakan Yardımcısı ve Finas Bakanı Belan KUBRAVA, Kültür Bakanı Nugzar LOGUA, ve Suhum İnşaat Şirketi Başkanı Ruslan TVANBA katıldılar.

Abhazya Devlet Müzesi Müdür Yardımcısı Aleksandr TARİYA; müze binasının XIX'cu yüzyıl sonlarında inşa edildiğini bildirerek, birçok kez yenileme çalışması yapıldığını belirtti. "Sovyetler Birliği döneminde yeni bina yapılması çalışmaları yapıldı. Bugün için binanın duvarları onarılamaz durumda bulunuyor. düşünceme göre, müzede bulunan eşyaların sergilenebileceği ve yönetim birimlerinin de bulunabileceği beş katlı bir bina gerekli bulunuyor. Bizim elimizde birçok eşi bulunmaz arkeolojik, etnografya mazemeleri  bulunuyor, uygun koşullar yaratılırsa bunları insanların ziyaretine sunabiliriz" dedi.

Aleksandr ANKVAB "müze binasının mimari dokusunu bozacağı için üçüncü kat çıkılması gereksizdir. Onarım çalışmalarının sürmesi için müzenin kapalı kalması gerekir. Özellikle arkeoloji bölümünde bulunan malzemelerinin müze çalışanları tarafından düzenli bir biçimde amblajlanıp korunması işlemleri yarı yılı bulur" dedi.

Abhazya Hükümeti üyeleri, bir yıldır müze yönetiminin bu sorun ile ilgili olarak bir yıldan uzun bir zamandır tartışma ortamında bulunmasından dolayı şaşkınlıklarını gizleyemediler. Aleksandr ANKVAB "bizler, kültür mirasımızın korunmasını gerekliliğini anlıyoruz, ve kütüphanenin, müzenin bizim nesil tarafından da ziyaret edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizler, flarmoni konser binasını başarılı bir biçimde onardık ve müzenin onarım çalışmasını da benzer biçimde başaracağız. Bütün müze çalışanları flarmoni orkestra binasının açılışına davetlidir" dedi.

Başbakan Aleksandr ANKVAB; müzede sargilenen malzemelerin ambalajlanması ve sayımı ile ilgili çalışmaların hızlandırılmasını ve bu işlemin iki ayiçerisinde bitirilmesini rica etti. Müze kapalı kaldığı süre içerinde müze çalışanlarının maaşlarını da alacaklarını belirtti.

Aleksandr ANKVAB; Müze onarımını gerçekleştirecek olan Suhum İnşaat-Onarım Şirketini çalışmaların planlanması ve organize edilmesi ile görevlendirdi. Suhum İnşaat-Onarım Şirketi Başkanı Ruslan TVANBA; müze onarımında kanalizasyon, ışıklandırma, su şebekesi, havalandırma gibi sorunların çözümünde Soçi'den getirilecek malzemelerden yararlanılcağını belirtti.

Aleksandr ANKVAB; müzenin onarım çalışmalarının Rusya'dan getirilecek olan malzemeler ile yapılacağını belirtti.

Abhazya Devlet Müzesi; 1915 yılında kuruldu. Bugün için müzenin 18 sergi salonundan sekizi kullanılıyor, salonlar içerisinde doğa, etnografya, arkeoloji, 1941 - 1945 II. Dünya Savaşı ve 1992 - 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı ile ilgili bölümler bulunuyor.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.