RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ocak 2022, Cumartesi 12:34:30 tarihnde eklendi. 86 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD’den Yanıt Var!

WASHİNGTON POST “ABD YÖNETİMİ, WASHİNTON’UN GÜVENLİK GARANTİSİ KONUSUNDA RUSYA’YA VERECEĞİ YANITI AÇIKLAMASINI İSTEMİYOR!”
ABD’den Yanıt Var!

22/01/2022. Washington. 22 Ocak 2022. / TASS /. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Washinton Post Gazetesi, Cuma günü ABD dışişleri bakanlığında ki bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, ABD’li yetkililer, Rus mevkidaşlarından Washington'un Moskova'nın güvenlik garantisi önerilerine verdiği yazılı yanıtı yayınlamamalarını istedi. (Not: bilindiği üzere Sergey Lavrov, Blinken ile yaptığı görüşme sonrasında, ABD’nin vereceği yanıtı yayınlayacaklarını açıklamıştı. Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/6830/lavrov-blinken-gorusmesi.html )

 

Ancak gazete, “üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Kremlin'in belgeyi önümüzdeki hafta aldıktan sonra yayınlamaya karar verebileceğini kabul etti” bilgisini verdi.

 

Washington Post’a bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ayrıca ABD'nin vereceği yazılı yanıtın güvenlik sorunlarıyla ilgili ABD önerilerini içereceğini ve Washington'un Moskova ile diyaloğu sürdürme konusundaki ilgisini göstereceğini söyledi. Gazetenin belirttiği üzere, belgede NATO'nun yeni ülkelerin ittifaka katılması konusunda açık kapı politikasından vazgeçeceğine dair sözler yer almıyor.

 

Buna rağmen, ABD yönetimi yazılı bir yanıt göndermenin önemli olduğunu düşünüyor, çünkü bu durumda belge doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından okunabilir. Washington Post’a bilgi veren bir başka dışişleri yetkilisi “Rusya'da kararları tek kişi veriyor. Bu da Başkan Putin'dir. Bu belgenin gönderilmesi Rusya'da nihai kararları veren kişinin bu yanıtları göz önünde bulundurmasına ve sürdürüp sürdürmeyeceğine karar vermesine izin veriyorsa, o zaman bu bizim çıkarımızadır. Bu belge sayesinde diplomatik bir çözümü dışlayanlar olmak istemiyoruz,” dedi.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı 17 Aralık'ta Moskova'nın ABD ve NATO'dan beklediği güvenlik garantilerine ilişkin Rusya yönetimine ait olan anlaşma taslaklarını yayınladı. ABD ve ittifak üyeleriyle yapılan iki anlaşma, diğer konuların yanı sıra, Ukrayna'yı NATO'ya kabul edilmesinin reddedilmesinin yanı sıra sınırına ciddi taarruz birliklerinin konuşlandırılmasına kısıtlamalar getirilmesi ve özellikle nükleer silahların konuşlandırılmaması dahil olmak üzere, NATO'nun doğuya doğru genişletilmesini reddediyor.

 

Kaynak: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13497039

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.