RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 09:41:02 tarihnde eklendi. 589 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD B. Sözcüsünden açıklama

ABD B. SÖZCÜSÜ ROBERT "BUD" CRAMER "RUSYA'NIN ABHAZYA'DA DENİZ ÜSSÜ AÇMA KARARINDAN RAHATSIZ OLDUK."
ABD B. Sözcüsünden açıklama 07/02/2009. ABD Yönetimi Basın Sözcüsü Robert Edward "BUD" CRAMER düzenlemiş olduğu basın toplantısında "ABD yönetimi olarak, Rusya'nın Gürcistan toprakları olan Abhazya ve Güney Osetya'da askeri üs kurma çalışmalarını üzülerek tesbit ettiğimizi belirtiriz" dedi.

Robert Edward "BUD" CRAMER "Aldığımız haberlere göre, bu tür çözümler Rusya'nın vermiş olduğu taahhütlerin ruhuna ve harfine uymuyor. Rusya, Gürcistan'ın onayı olmadan Abhazya'nın Oçamçıra limanına yeni askeri-deniz üssü kuruyor, ayrıca uçak gemileri içinde güç yerleştiriyor, bütün bunlar, ateş-kes anlaşması kurallarının ihlali anlamına geliyor" açıklamasında bulundu.

Robert E. "BUD" CRAMER "Rusya, bu planı gerçekleştirmekle, birçok kereler BM Güvenlik Konseyi tarafından alınmış olan Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması kararlarını ihlal etmiş oluyor. ABD Yönetimi, Rusya'yı Cenevre'de yapılan görüşmelerde alınan kararlara uyacağını belirttiği yükümlülüklere, bölgede istikrarın sağlanmasına, Gürcistan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesi çağrısında bulunuyor" vurgulamasında bulundu.

REGNUM Haber Ajansı; Gürcistan'ın Güney Osetya'ya ya saldırısı sonrasında, Rusya'nın 26 Ağustos 2008 tarihinde Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıdı ve bu yasaya göre Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü tanımadığını belirtti.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.