RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ocak 2022, Cuma 13:12:08 tarihnde eklendi. 78 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus Dışişleri’nden Atak!

SERGEY LAVROV “BULGARİSTAN VE ROMANYA’DA BULUNAN NATO ASKERİ BİRLİKLERİ ÇEKİLMELİDİR!”
Rus Dışişleri’nden Atak!

21/01/2022. Moskova.. 21 Ocak 2022. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Bu haber, Rusya Dışişleri Bakanlığı basın servisi, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un basın toplantısında basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtta, NATO askeri birlikleri Bulgaristan ve Romanya’dan çekilmelidir açıklamasında bulundu.

 

Rusya Dışişleri Bakanı, Moskova'nın NATO'nun 1997 konfigürasyonuna dönmesi yönündeki talebinin Bulgaristan ve Romanya için  ne tür bir önemi olduğu hakkındaki soruya yanıt verdi. Lavrov,yanıtında, bunun, çok net bir biçimde formüle edilmiş ve belirsiz yorumlara izin vermeyen güvenlik garantileri konusundaki Rus girişiminin temel değerlerinden biri olduğunu vurguladı.

 

Sergey Lavrov “Belirtilen tarihte NATO üyesi olmayan ülkelerin topraklarında 1997 yılı itibari ile konfigürasyona dönülmesi için yabancı güç, teçhizat ve silahların geri çekilmesinden ve diğer adımlardan bahsediyoruz. Bunlara hem Bulgaristan hem de Romanya dahildir” dedi.

 

Bilindiği üzere, Bulgaristan ve Romanya, 2004'te NATO'ya katıldılar.

 

REGNUM Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Lavrov, ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in baltık ülkelerinin hızla ittifaka kabul etmeye hazır olduğu konusundaki açıklamasını Finlandiya ve İsveç üzerinde de belirli bir dış baskı girişimi olarak nitelendirdi.

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/3483437.html

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.