RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ocak 2022, Cuma 11:28:54 tarihnde eklendi. 108 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Donbass’da, 2008 - Gürcistan Senaryosu mu?

DONETSK HALK CUMHURİYETİ KUVVETLERİ “UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİ TARAFINDAN, DONBASS’A YAKIN BÖLGELERE, SALDIRI AMACIYLA SEKİZ ADET FIRTINA VE TAYFUN TİPİ ROKET SİSTEMLERİ YERLEŞTİRİLDİ!”
Donbass’da, 2008 - Gürcistan Senaryosu mu?

21/01/2022. Moskova. 21 Ocak 2022. RIA Novosti. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Kendisini Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) olarak ilan eden Donetsk Halk Milisleri Komutanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Donbass'a sekiz adet (Смерч) “Fırtına” ve (Ураган) “Tayfun” tipi füze fırlatma sistemi konuşlandırdığını ve etkin saldırıya hazırlandığını açıkladı.

 

Komutanlık temsilcisi, “Donetsk Halk Cumhuriyeti Halk Milislerinin komutası, Ukrayna'nın silahlı oluşumlarının birimlerinin Donbass'ta etkin saldırı başlatmak için hazırlık yapıyor” dedi.

 

Temsilci, böyle bir durumun istihbarat verilerine dayanarak elde edildiğini açıkladı. Ajans temsilcisi, “Krasnoarmeysk'teki (Kiev yönetimi tarafından kontrol edilen) tren istasyonuna, altı adet (Смерч) “Fırtına” çoklu roket fırlatma sistemi ve misket mühimmatlı iki adet (Ураган) “Tayfun” tipi çoklu bomba fırlatma sistemi getirildi” dedi.

 

Temsilci tarafından, bunlara ek olarak, DHC Halk Milislerinin son iki hafta içinde verdiği bilgilere göre, Ukrayna Faşist Taburuna ait “Sağ Sektör” (Правый сектор) birleşik kuvvetlerinin yanı sıra 74. keşif taburu ve”Alfa” (Альфа) özel birimden keskin nişancılar geldi.

 

Temsilci “Tüm temas hattı boyunca, insansız hava araçlarını kullanarak düşman keşif faaliyetlerinde bir artış kaydedildi. Cephe bölgesindeki saha topçu depolarına aktif mühimmat ikmali yapılıyor (Ortak Kuvvetler Operasyonları - ed.), bölgedeki mühimmat tedariki, çeşitli istihbarat birimlerinden de doğrulandı” dedi.

 

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin 25. tugayı temelinde Anadol yerleşimi yakınındaki eğitim sahasında, kimyasal savaş birimlerinin yoğun eğitiminin gerçekleştirildiğini ve bu nedenle kimyasal silahların  kullanılabileceği provokasyon olasılığının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

 

Kaynak: https://ria.ru/20220121/dnr-1768864508.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.