RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Ocak 2022, Perşembe 11:46:12 tarihnde eklendi. 538 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan UNDP’e Uyarı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANI İNAL ARDZINBA “UNDP’NİN (BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI) ABHAZYA’DA SOSYAL KONULAR HAKKINDA İSTATİSTİK ÇALIŞMALARINDA BULUNMASI KABUL EDİLEMEZ!”
Abhazya’dan UNDP’e Uyarı!

 20/01/2022. Suhum. 19 Ocak 2022. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Ofisinden verlien bilgiye göre, Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Abhazya'da bulunan uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir dizi görüşmede bulundu.

 

İnal Ardzınba, Abhazya'daki “World Vision İnternational” (İngiltere’ye bağlı Uluslararası Hristiyan Dini Yardım Kuruluşu – abhazyam.com)  organizasyonunun Abhazya bölüm başkanı Oksana Lasuria, “Danish Refuge Council”  Danimarka Mülteci Konseyi'nin devlet yetkilileriyle ve mültecilerle ilişkiler kuruluş koordinatörü Ada Djindjoliya, “United Nations Development Programme” (UNDP) “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı” Abhazya ofisi başkanı Rafis Abazov ile görüşmede bulundu.

 

İnal Ardzınba’nın koordinatörlerle yaptığı görüşmede, Abhazya'da çalışmalarda bulunan uluslararası kuruluşlar ile Dışişleri Bakanlığı arasındaki etkileşimin güncel konularına değinildi. İnal Ardzınba, sosyo-ekonomik kalkınma, küçük ve orta ölçekli işletmelere yardım, tarım sektörünün geliştirilmesi ve insani yardım amaçlı projelere olumlu bir değerlendirme yaptı. Bakan bununla birlikte konuşması sırasında, Abhazya'da uygulanmakta olan bazı projeleri kabul edilemez olarak nitelendirdi. Dışişleri bakanı STK’lar ile yapılan görüşmede, özellikle Abhazya’da görev yapan UNDP ofisi başkanı Rafis Abazov’a bir konuyu önemle iletti. UNDP’nin Abhazya vatandaşları arasında iç siyasi meseleleri gündeme getiren sosyolojik bir araştırma yapması ve ayrıca Gürcistan’la ilişkiler kurma olasılığını incelemesi konusuna değindi. Bu anket, Haziran-Ağustos 2021 tarihleri ​​arasında Abhazya toprakları içerisinde gerçekleştirilmiştir.

 

İnal Ardzınba “Abhazya Cumhuriyeti'nde yapılacak olan İstatistik Çalışmaları Hakkında Kanuna göre, sadece devlet yetkilileri sosyolojik araştırmalar yapabilir. Kuruluşunuzun bunu yapma hakkı yoktur. Ayrıca, bu faaliyetin ilgili departman olan İstatistik Devlet Komitesi ile koordine edilmesi gerekiyor” vurgulamasında bulundu. İnal Ardzınba, bu tür bir çalışmanın ana koordinasyon organı olarak Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın yanı sıra Başsavcılık ve Devlet Güvenlik Servisi'nin ortak tutumu olduğunu belirtti.

 

İnal Ardzınba, COBERM projesinin uygulanmasına da değindi. (NOT: Birleşmiş Milletler  (BM) ve Avrupa Birliği’nin (AB)ortak olarak çalıştığı savaşlar sonrasında bölünmüş toplumlar arasında güven oluşturmak amacıyla, apolitik, tarafsız ve esnek bir program uygulaması. Bknz: https://www.ge.undp.org/content/georgia/en/home/projects/coberm.html )

 

İnal Ardzınba “Bu program, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarını yanıltmayı, Abhazlar ve Gürcüler arasında uzmanlar ve gençler düzeyinde doğrudan bir diyalog kurmayı amaçlayan kabul edilemez bir projedir. Abhazya Cumhuriyeti toprakları içerisinde bu projenin uygulanması kabul edilemez. Kendiniz için yazın ve bir daha böyle projeleri uygulamayın. Bizler bu uygulamayı yapmanızı yasaklıyoruz” dedi. İnal Ardzınba, COBERM projesinin Gürcistan hükümeti tarafından açıklanan amaç ve hedefleri karşılama amacıyla oluşturulduğunu vurgulamasında bulundu.  

 

(NOT: Abhazyam.com olarak bizler, yıllardır, Abhazya Cumhuriyeti içerisinde çalışan yabancı ülke STK’larına (Özellike Türkiye’den gelerek kurulan STK ve Yayın organlarına da) ve merkezleri Tiflis’te olan BM ve AB gibi toplulukların ofislerinin çalışmalarına da dikkat edilmesi için uyarı yazılarında bulunmuştuk. Eğer, sayfalar dikkatle incelenirse bunlar görülebilir. Aşağıda 23 10 2013 tarihinde, yukarıda hala Abhazya toprakları üzerinde çalışmalarda bulunan “Danish Refugee Council” hakkında yazmış olduğumuz yazıyı hem http://mfaapsny.org/tu/ hem de siz değerli izleyicilerimizin dikkatine sunuyoruz. Bknz:   http://www.abhazyam.com/haber/3951/danish-refugee-council.html )

 

Kaynak: www. www.apsnypress.info

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.