RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Ocak 2022, Salı 17:01:57 tarihnde eklendi. 72 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

. Nazarbayev’den Açıklama Var!

NURSULTAN NAZARBAYEV “KAZAKİSTAN’IN BAŞŞEHRİNDEYDİM VE HİÇBİR YERE GİTMEDİM!”
. Nazarbayev’den Açıklama Var!

18/01/2022. Alma-Ata. 18 Ocak 2022. RIA Novosti. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Kazakistan'ın eski devlet başkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan’da kitlesel ayaklanma eylemlerinin yaşandığı yıl başından bu yana ilk kez vatandaşlara seslendi.

 

Nursultan Nazarbayev’in video mesajı, politikacının basın servisi tarafından YouTube'da yayınlandı. Nazarbayev önce Kazakça, ardından Rusça bir konuşma yaptı. Eski devleyt başkanı konuşmasını yaparken, sevlet bayrakları fonunda bir masada oturuyordu.

 

Eski devlet başkanı konuşmasında, Ocak olaylarının tüm Kazakistan'ı şok ettiğini söyledi.

 

Nazarbayev “Bu organize ayaklanmaların ve Kazakistan'a yapılan saldırının amacı, ülkenin bütünlüğünü ve devletimizin temellerini yok etmekti. Bu olaylar bir kez daha gösteriyor ki, bağımsızlığa göz yumulmaması gereken kırılgan bir gemi gibi, gözbebeği gibi sahip çıkılması gerekir. özel bir özen gösterilmelidir. Meydana gelen trajedik olaylar hepimize ders oldu. Önemli olan tüm bu ayakşanmaları ve cinayetleri kimin düzenlediğini bulmak. Soruşturma bu sorunun yanıtını verecektir” dedi.

 

Kazakistan’ın ilk devlet başkanının sessizliği, kamuoyu içerisinde uzun süre , 81 yaşındaki ulusun liderinin hastalığı nedeniyle ülkeyi terk ettiği ve mevcut devlet başkanı Kasım-Jomart Tokayev ile çatıştığı hakkında da dahil olmak üzere birçok söylenti çıktı.

 

Eski devlet başkanı konuşmasında bunları yalanladı.

 

Nazarbayev “Devlet başkanı Kasım-Jomart Tokayev tam yetkiye sahip bulunmaktadır, aynı zamanda Güvenlik Konseyi'nin de başkanı, yakında Nur Otan partisinin başkanlığına seçilecek, bu nedenle ülke yöneticileri arasında herhangi bir sürtüşme veya çatışma bulunmuyor” dedi.

 

Nazarbayev, 2019 yılında yetkilerini yeni devlet başkanına devrettiğini ve o zamandan beri emekli olduğunu vurgulayarak “Kazakistan'ın başkentinde evimde dinleniyordum ve hiçbir yerden ayrılmadım” dedi.

 

Kaynak: https://ria.ru/20220118/kazakhstan-1768364500.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.