RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 09:39:37 tarihnde eklendi. 666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aleksandr Lukaşenko'dan açıklama

ALEKSANDER LUKAŞENKO "BEYAZ RUSYA'NIN ABHAZYA İLE İLİŞKİLERİ ÇOK YAKIN, AYNEN RUSYA GİBİ" DEDİ
Aleksandr Lukaşenko'dan açıklama 06/02/2009. MINSK. ITAR-TASS. Beyaz Rusya Devlet Başkanı Aleksander LUKAŞENKO; "Euronews"Televizyon Kanalına verdiği demeçte "Beyaz Rusya, Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarının kabulü ile ilgili sorunu bağımsız olarak kendisi çözecektir ve bunu Rusya'dan alınan finansal destek ile hiçbir biçimde ilişkilendirmemek gerekir" dedi.

Aleksander LUKAŞENKO "biz hiçbir biçimde oluşturulacak olan baskıyı kabul etmiyoruz: Ne Avrupa, ne de Rusya tarafından. Ben daha önce açıkladım, özellikle Abhazya ile olan ilişkilerimiz çok yakın , aynen Rusya gibi. Ve bizler, bu sorunu sakin ve tabii ki demokratik bir biçimde çözeceğiz. Bağımsızlıkları tanımak yada bağımsızlıkları tanımamak, bizim egemen bir biçimde vereceğimiz bir karardır. Beyaz Rusya Parlamenterleri sorunu bizim yasalarımız ölçüsünde görüşüyorlar ve biz bu sorunu çözeceğiz" vurgulamasında bulundu.

Aleksander LUKAŞENKO "Beyaz Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya Halkları ile olan ilişkilerini pragmatik, akıllı ve dürüst bir biçimde sürdüreceğini düşünüyorum" dedi.

Aleksander LUKAŞENKO "Rusya'nın Beyaz Rusya'ya vermiş olduğu kredi ile "ruble" bölgenin en değerli parası olması için önemli bir adım atılmış oldu. Bizler, geçtiğimiz yıl Rusya Yönetimi'ne öneri getirmiştik: Eğer sizlerde kabul ederseniz, hadi birlikte ilk adımı atalım. Bizler hazırız - Rusya ve Beyaz Rusya - rus rublesi için şimdi bu adımı attık, bölgenin en değerli parası  olarak yerini aldı. Bize verilen kredi ile dönem içerisinde enerji kaynaklarından oluşan borcumuzu ödedik. Şimdi euro ve dolardan dönüş hesaplarını yapmalıyız. Acaba bu normal olarak kabul edilebilir mi? Hadi, şimdi doğal gaz ve petrol borçlarımızı rus rublesi ile hesaplayarak ödeyelim" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.