RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 09:37:11 tarihnde eklendi. 647 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya yönetimi Thomas Hammarberg'i karşılamaya hazır

SERGEY ŞAMBA "ABHAZYA YÖNETİMİ THOMAS HAMMARBERG'İ KARŞILAMAYA HAZIRDIR" DEDİ
Abhazya yönetimi Thomas Hammarberg'i karşılamaya hazır 05/0272009. Apsnypress haber ajansının bildirdiğine göre, Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; HAMMARBERG'in Yukarı Kodor Bölgesi'ni ziyaret etmek istediği bilgileri üzerine yaptığı yorumda "Abhazya Devleti, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas HAMMARBERG'in Yukarı Kodor Bölgesi'ni ziyaret etmesi için her türlü yardımı yapmaya hazır durumdadır" dedi.

Gürcistan Askeri Güçleri Haziran 2006 tarihinde Yukarı Kodor Bölgesi'ne girdiler ve 09-12 Ağustos 2008 tarihleri arasında Abhazya Silahlı Kuvvetleri başarılı bir operasyon ile bu güçlerin bölgeyi terk etmelerini sağladı.

Sergey ŞAMBA "Bizler, Yukarı Kodor Bölgesi'nde yapmış olduğumuz askeri operasyon sırasında bölgede yaşayan sivillerin zarar görmemesi için herşeyi yaptık. biz onlar için insani yardım kridoru açtık, bundan yararlanabilirlerdi. Eylül ayında bölgede yaşayan 100 sivil evlerine geri döndüler. Ancak Gürcistan Yönetimi, Ağustos 2008'de Yukarı Kodor bölgesini terk edenlerin sayısını olduğundan fazla göstermeye çalışıyor. Bunların içerisine askeri güçlerini de katmak istiyor" dedi.

Sergey ŞAMBA "BM Barış Gözlem Gücü'nün denetiminde Yukarı Kodor Bölgesi'nde Gürcistan tarafında yaşayan 350 sivilin bulunduğu bildirildi. Uluslararası Kızıhaç Organizasyonu'nun elinde bulunan belgelere göre bölgede insani yardım yapılan 168 kişi bulunuyor. Abhazya Devlet Yönetimi BM Barış Gözlem Gücü ve Kızılhaç Örgütünün Yukarı Kodor Bölgesi'ndeki çalışmalarını engelleme girişiminde bulunmadı" vurgulamasında bulundu. 

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; 03 Eylül 2008 tarihinde Yukarı Kodor Bölgesi Olağanüstü Yönetimi Yöneticiliğine Sergey DJONUA'yı görevlendirdi.  Ayrıca, "Yukarı Kodor Bölgesi Ulusal Parkı" kurulması için komisyon kuruldu.

09-11 Şubat 2009 Tarihleri arasında Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas HAMMARBERG Abhazya'yı ziyaret edecek.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.