RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Aralık 2021, Salı 11:29:46 tarihnde eklendi. 122 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lata Faciası Anıldı!

14 ARALIK 1992 – GÜRCİSTAN ASKERİ GÜÇLERİ TARAFINDAN DÜŞÜRÜLEN HELİKOPTERDE YAŞAMINI YİTİRENLER SAYGI İLE ANILDI!
 Lata Faciası Anıldı!

14/12/2021. Gudauta. 14 Aralık 2021. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti devlet yönetimi ve sakinleri, 14 Aralık 1992 tarihinde Gürcistan askeri birlikleri tarafından, içerisinde kadın ve çocuklarında bulunduğu ve Lata bölgesinde düşürülen Rus ilkyardım helikopterinde yaşamlarını yitirenlerin Gudauta şehrinde bulunan anıt ve mezarları başında Lata Faciası’nı andılar. .

 

Anma törenine, devlet başkanı Aslan Bjaniya, Başkan Yardımcısı Badra Gunba, Parlamento Başkanı Valery Kvarchiya, milletvekilleri, Bakanlar Kurulu üyeleri, savaş gazileri, kurbanların yakınları, öğrenciler, cumhuriyetin tüm bölgelerinden gelen insanlar anıta çiçek bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular.

 

Gürcistan-Abhazya savaşı sırasında 35'i çocuk 85 kişinin bir gecede öldüğü Lata trajedisinin üzerinden 29 yıl geçti. Lata trajedisinin kurbanları arasında sekiz hamile kadın da vardı.

 

14 Aralık 1992'de, Doğu Abhazya'dan gelen mültecileri taşıyan bir Rus MI-8 helikopteri, Gudauta şehri yönünde Gürcistan Devlet Konseyi birlikleri tarafından muhasara altında bulunan Tkuarchal şehrinden kalktı. Kalkıştan yaklaşık 20 dakika sonra, Moskova saatiyle 16:39'da, o sırada Gürcistan Devlet Konseyi birlikleri tarafından kontrol edilen Yukarı Kodor topraklarında uçan ilk yardım helikopterine karadan havaya bir füze atışı yapıldı.

 

Dağlık bir alana düşen helikopter yanarak patladı, yolcuların hiçbiri hayatta kalamadı. Yanarak düşen helikopterin yolcu ve mürettebatının yanmış cesetleri Gudauta şehrinde düzenlenen bir anıt mezara gömüldüler.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/item/5732-v-gudaute-pochtili-pamyat-zhertv-latskoj-tragedii

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.