RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Aralık 2021, Cuma 19:51:34 tarihnde eklendi. 128 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin, Erdoğan Tlf. Görüşmesi!

VLADİMİR PUTİN, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A, "UKRAYNA ORDUSU, BAYRAKTAR İNSANSIZ SALDIRI UÇAKLARININ KULLANIMI DA DAHİL OLMAK ÜZERE BÖLGEDE İSTİKRARI TEHDİT EDİYOR" DEDİ!
Putin, Erdoğan Tlf. Görüşmesi!
03/12/2021. Moskova - Kremlin. 03 Aralık 2021. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба).  Türk tarafının araması sonucunda Vladimir Putin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı.
 
Görüşme sırasında, enerji ve tarım sektörlerinde işbirliğinin pratik yönleri de dahil olmak üzere ikili gündemde bir dizi güncel konu ele alındı. Önümüzdeki yılın başlarında gerçekleştirilebilecek olan en üst düzeydeki İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısının hazırlıklarına aktif olarak katılmaları için ilgili departmanlara talimat verilmesi kararlaştırıldı.
 
Türkiye Cumhurbaşkanı'nın talebi üzerine Vladimir Putin, 26 Kasım'da Sochi'de düzenlenen ve  09 Kasım 2020'de Karabağ Dağlık Bildiri'nin imzalanmasının yıldönümü ile aynı zamana denk gelen Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin üçlü toplantının ana sonuçları hakkında bilgi verdi. Üç ülke liderinin yapmış olduğu görüşmeler sırasında Bakü ve Erivan'ın bölgede istikrarın sağlanması bağlamında etkileşime hazır olduğunun teyit edilmesinin yanı sıra iki ülke arasındaki sınırın sınırlandırılması ve sınırlandırılması için mekanizmalar oluşturmasına önem verildi. Bunlara ek olarak, ticari, ekonomik ve ulaşım bağlarını eski haline getirme konusundaki pratik sorunları çözmek için bir yaklaşım gösterildi.
 
Rusya Federasyonu'nun arabuluculuk rolünün önemine dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan, Rus-Türk merkezinin ateşkesi ve çatışma bölgesindeki tüm düşmanlıkları kontrol etme yeteneklerini kullanmak da dahil olmak üzere çabaların daha fazla koordinasyonlu kullanımından yana olduğunu söyledi.
 
Taraflar, ayrıca Suriye'de varolan durumu istikrara kavuşturmak ve barış sürecini tesis etmek için etkileşim düzeyinden karşılıklı olarak memnun olduklarını ifade ettiler. İki ülke ordusu, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi ve Fırat Ötesi'nde birlikte çalışmayı sürdürecek.
 
Libya'daki duruma gelince, vurgu, BM'nin aracılık ettiği siyasi ve diplomatik bir çözüme alternatif olmaması üzerine yapıldı. Taraflar, 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan ve Libya devletinin ve toprak bütünlüğünün restorasyonuna katkıda bulunması gereken ulusal seçimlerin başarılı bir biçimde düzenlenmesi için umutlarını dile getirdiler.
 
Taraflar, Ukrayna içi krizin sorunlarını görüşürken, 2015 Minsk Tedbir Paketi ve "Normandiya formatı" da dahil olmak üzere diğer anlaşmalara tam ve sarsılmaz uyumun önemine dikkat çektiler.
 
Rusya Devlet Başkanı, Kiev'in Minsk anlaşmalarını bozmaya yönelik yıkıcı çizgisini sürdürmekte olduğuna dikkat çekti. Bu yıkıcı gelişmeler, Bayraktar insansız saldırı araçlarının kullanımı da dahil olmak üzere, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin çatışma bölgesindeki kışkırtıcı faaliyetleriyle kanıtlanmaktadır. Kiev'in Donbass'ı zorla etkileme girişimlerinden vazgeçmesi gerektiği vurgulandı.
 
Görüşmede taraflar arasında, daha fazla kişisel temas yapılması gerektiği üzerinde anlaşmaya varıldı.
 
 

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.