RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Aralık 2021, Çarşamba 18:56:17 tarihnde eklendi. 167 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saakaşvili’den Kaçış İtirafı!

MİHAİL SAAKAŞVİLİ “PUTİN’İN BENİ BİR YERİMDEN ASACAĞI TEHDİDİ SONRASINDA, ABD’Lİ BAZI ARKADAŞLARIM ÜLKEYİ TERK ETMEMİ ÖNERDİLER!”
Saakaşvili’den Kaçış İtirafı!

01/12/2021. TİFLİS. 29/11/2021. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Gürcistan devlet televizyonun verdiği habere göre, Gürcistan eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili, 29 Kasım’da yargılanmış olduğu Tiflis Mahkemesinde Ağustos 2008'de yaşanan silahlı çatışma sırasında kendi yaşamı ve ailesinin yaşamları için endişelendiği için akrabalarıyla birlikte ülkeyi terk ettiğini söyledi. .

 

Eski devlet başkanına göre, kendisine bir tür “ültimatom” verildi ve eğer yerine getirilmezse, o dönemdeki Rusya Federasyonu başbakanı olan Vladimir Putin'in Fransa devlet başkanı Nicolas Sarkozy'ye söylediği iddia edilen tehdit yerine getirilecekti.

 

Saakaşvili “Bazı Amerikalı arkadaşlarımın bunu yapmamı tavsiye ettiği gerçeğini saklamayacağım (ülkeden kaçmak için, - IA REGNUM). Aksi takdirde, Ruslar girecekti (Tiflis'te, not - IA REGNUM) ve Putin'in Sarkozy'ye vaat ettiğini gerçekleştirirlerdi: benin bir yerimden asmaları için” dedi.

 

Tehlikenin akrabalarını da tehdit ettiğini de sözlerine ekledi. Eski devlet başkanı, Gürcistan'dan kaçışını, Afganistan devlet başkanı Eşref Gani'nin Afganistan'dan (Rusya Federasyonu'nda faaliyetleri yasaklanan bir örgüt) Taliban'ın ülkede iktidarı ele geçirdiği zaman yaptığı uçuşla karşılaştırdı.

 

Bilindiği üzere, Ağustos 2008'de Gürcü askeri birlikleri Tskhinval'e saldırmış ve orada konuşlanmış olan Rus barış güçlerinden de kayıplar olmuştu. Saldırıyı gerçekleştireni (Mihail Saakaşvili’yi – Abhazyam.com) barışa zorlamak için Moskova bölgeye ek kuvvetler gönderdi ve Gürcü askerlerini sınır bölgesidek iyerlerine dönmeye zorladı. Bundan sonra Rusya, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdı.

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/3436045.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.