RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Kasım 2021, Salı 22:52:30 tarihnde eklendi. 124 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lukashenko’dan Kırım Çıkışı!

BELARUS DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR LUKASHENKO “KIRIM’A YAPACAĞI BİR GEZİNİN, YARIMADANIN RUSYA TOPRAĞI OLARAK TANINMASI ANLAMINA GELECEKTİR” DEDİ.
Lukashenko’dan Kırım Çıkışı!

30/11/2021. MİNSK. 30 Kasım 2021. RIA Novosti.  Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Belarus devlet başkanı Alexander Lukashenko, RIA Novosti'ye verdiği röportajda Kırım hakkında konuştu.

 

Lukashenko “Eğer, devletbaşkanı,  oraya (Kırım'a. - Ed. Not) Rusya devlet başkanı ile birlikte geldiyse, bu başka nasıl tanımlanabilir?  Söylendiği gibi, Rusça’da yağ, zaten yağlıdır diye bir deyim vardır” dedi.

 

Devlet başkanına göre, yarımadaya yapacağı ziyaretin, onu Rus toprağı olarak tanıması anlamına gelecek.

 

Lukashenko, “Bu benim için ya da Putin için bir sır olmasa da ve dahası, var olmayan bir tür sorun. Putin ile benim aramda böyle bir sorun bulnmuyor” dedi.

 

Devlet başkanı,  zaten bölgeye davet edildiğini de sözlerine ekledi. Lukashenko, “Kimin himayesi altında olursa olsun, kimin yönetiminde  olursa olsun, Kırım'ı ziyaret etmek benim her alanda hakkımdır. Bu benim Kırım'ım” dedi. Belarus devlet başkanı, “Putin ile Kırım'da buluşacağımıza dair kesin bir anlaşmamız bulunuyor" dedi.

 

Lukashenko, ziyaretine Sivastopol'dan başlamak istediğini söyledi.

 

Belarus devlet başkanı daha önce, Rus liderin kendisini Kırım'a götürmediğindendolayı şikayetçi olduğunu belirtti, ancak “orada yeni yatırımlar ve çok şey yapıldığını göstereceği konusunda söz verdi” dedi.

 

Vladimir Putin, Rusya'nın bir parçası olduğundan beri yarımadada bulunmayan meslektaşına, İç Savaşın sonuna adanmış Sivastopol'daki inşa edilen yeni anıt kompleksini ziyaret etmesini önermişti.

 

Kırım, Mart 2014'te Kırım seçmenlerinin %96,77'si ve Sivastopol sakinlerinin %95,6'sının Rusya'ya katılmayı tercih ettiği bir referandumun ardından Rusyaf Federasyonu’na katıldı. Ukrayna, Kırım'ı hâlâ kendisine ait, ancak geçici olarak işgal edilmiş bir bölge olarak görüyor. Rusya devlet yönetimi sürekli olarak, Kırım sakinlerinin uluslararası hukuka ve BM Şartı'na tamamen uygun olarak demokratik bir şekilde Rusya ile yeniden birleşme için oy kullandığını belirtti. Rusya Federasyonu devlet başkanına göre, “Kırım sorunu tamamen kapanmıştır.”

 

(Not:Değerli abhazyam.com izleyicileri, bizler yıllardır, Belarus’un Abhazya ve Güney Osetya cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını tanıması konusunda kampanyalar düzenlemiştik. Aleksandr Lukashenko’nun bu konudaki açıklamalarını sizlerle buluşturmuştuk. Şimdi, Kırım kousunda yapılan bu açıklama sonrasında kampanyamızı sizlere bir kez daha hatırlatıyor ve aşağıdaki linklere ulaştırmanız dileği ile iletiyoruz.

 

Haydi EYLEME!

 

“Президенту, Парламенту Республики Беларусь! Уважаемый Президент, председатель парламента,уважаемые депутаты! Вы являетесь парламентом независимого,суверенного государства. 2019 году обсудите заявлениe о признании независимости Абхазии и Южной Осетии. Мы, Кавказско-Абхазская диаспора,надеемся,что принятое Вами решение будет свободным волеизъвлением, а не результатом давления ЕС и США.

С уважением, Кавказско-Абхазская диаспора.”

 

Gönderilecek olan twetter, e-posta adresleri:

 

Belarus Dışişleri Bakanlığı: @BelarusMID

 

Belarus Meclis Temsilciliği admin@house.gov.by

 

Belarus Ankara Büyükelçiliği: turkey@belembassy.org

 

Belarus Londra Büyükelçiliği: uk@belembesy.org

 

Kaynak: https://ria.ru/20211130/priznanie-1761509518.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.