RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Kasım 2021, Salı 11:46:04 tarihnde eklendi. 78 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Uluslararası Kuruluş Çalışmaları!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANI İNAL ARDZINBA, ABHAZYA’DA ÇALIŞAN ULUSLARARASI SİVİL TOPLUM KURULUŞ TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLADI!
Abhazya’da Uluslararası Kuruluş Çalışmaları!

30/11/2021. Suhum. 29 Kasım 2021. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Abhazya'da çalışan uluslararası sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Toplantıya Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Tuzhba ve Uluslararası Örgütlerle İşbirliği Dairesi Başkanı Artur Gagulia da katıldı.

 

Bugün için Abhazya Cumhuriyeti’nde  uluslararası sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli programlar ve projeler uygulanıyor: Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), BM Kadınları (UN Women), Dünya Uluslararası Vizyonu (World Vision International), Danimarka Mülteci Konseyi (Danish Refugee Council), Açlığa Karşı Eylem Kuruluşu (Action Against Hunger), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Uluslar arası Mayın Temizleiem organizasyonu (The HALO Trust), BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO).

 

Uluslararası kuruluşların temsilcilerini karşılayan Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, uluslararası STK'ların cumhuriyet içerisinde yürüttüğü çalışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

İnal Ardzınba “Bu tür çalışmalar, ülkemiz nüfusunun hassas kategorilerinin desteklenmesi için önemlidir. Bu çalışmaları çok önemsiyoruz ve mümkün olan her biçimde destekleyeceğiz. Birçoğunuz Abhazya halkının Vatanseverlik Savaşı'nın sona ermesinden bu yana cumhuriyet içerisinde çalışmaktasınız. O günler içerisinde halkımızın ciddi gereksinimleri ortaya çıkmıştır. Bu gereksinimler sıfırdan değil, Gürcistan'ın saldırganlığının bir sonucu olarak ortaya çıktılar. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) gibi kuruluşların yaptığı çalışmalar halkımız için çok önemlidir” dedi.

 

Bakan, Abhazya Dışişleri Bakanlığının uluslararası kuruluşlar tarafından cumhuriyet topraklarında yürütülen faaliyetlerin koordinasyon organı olarak birincil rolüne dikkat çekerek “Dışişleri Bakanlığı, mevcut düzenleyici çerçeveye uygun olarak, yabancı devletler, uluslararası kuruluşlar ve yabancı kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcilikleri ile etkileşim için ana koordinasyon organıdır. Dışişleri Bakanlığı, temsilciliklerin tescili için başvuru ve uygulanacak projelerini koordine eder. Bu anlamda etkin olarak etkileşimde bulunmayı öneriyoruz ”dedi.

 

İnal Ardzınba, Abhazya'nın gençliğine yardım çerçevesinde uluslararası STK'larla yakın işbirliği umudunu dile getirerek “Çok yetenekli gençlerimiz var. Her gün çeşitli alanlarda çalışmaları olan üstün yetenekli gençlerle buluşuyoruz. Gençlerimize destek olursanız bunun için size çok minnettar olacağız” vurgulamasında bulundu.

 

İnal Ardzınba, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın uluslararası örgütlerin çalışmalarına azami destek sağlayacağını söyleyerek “Çalışmalardan, siyaset alanı dışında ve insani alanlardaki çalışmalardan, maksimum verim ve sonuçlar bekliyoruz. Yapabileceğimiz her türlü desteği ve yardımı sağlayacağız” dedi.  

 

Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri toplantı sırasında, daha fazla yakın işbirliği için hazır olduklarını teyit ettiler.

 

(Not: Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, 18 Kasım 2021 tarihinde İnal Ardzınba’yı Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı görevine getirdi. Bilindiği üzere, Daur Kove Ekim 2016 tarihinden bu yana Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunuyordu.)

 

İnal Ardzınba – 26 Temmuz 1990 Tarihinde Suhum’da doğdu. 2012 yılında Ulusal yüksek Ekonomi araştırma Üniversitesi, Dünya ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Fakültesi Mezunu.  

 

2013'ten 2018'e  kadar- Rusya Federasyonu devlet başkanlığı Yönetimi'nde çalıştı (danışman, baş danışman, BDT üye ülkeleri, Abhazya ve Güney Osetya ile RF devlet başkanlığı sosyo-ekonomik işbirliği bölüm başkanlığı görevlerinde bulundu).

 

Kaynaк: http://mfaapsny.org/ru/allnews/

 

www.abhazyam.co


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.