RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Ağustos 2021, Çarşamba 19:58:27 tarihnde eklendi. 353 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Ressam Kadir Tvanba!

ABHAZ RESSAM KADİR TVANBA, RUSYA’NIN ULYANOVSK ŞEHRİ’NDE DÜZENLENEN SOKAK RESİM SANATI FESTİVALİNE KATILDI!
Abhaz Ressam Kadir Tvanba!

25/08/2021. Suhum. 23 Ağustos 2021. Abhazya İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Rusya’nın Ulyanovsk Şehri’nde, sokak resim sanatı festivali “Kontur” üçüncü kez düzenlendi. Sokak sanatçıları, şehre bir renk kazandırmak ve biraz daha canlı hale getirmek için toplandılar.

 

Bu projenin formatı 2021'de coğrafyayı genişletti - sadece şehir merkezinde değil, aynı zamanda Dimitrovgrad ve Cherdakly köyünde de yeni duvar resimleri oluşturuldu. Festivale katılan grafiti sanatçıları arasında Ulyanovsk, St. Petersburg, Izhevsk ve Suhum'dan (Abhazya Cumhuriyeti) sanatçılar bulunuyordu.

 

2021'de düzenlenen “Kontur”, X Uluslararası Mimari Festivali “Eco - Sahili” bir parçası oldu, bu nedenle ekoloji teması festivalin tüm etkinliklerinde yaşama geçti.

 

Ulyanovsk – Kültür Başkenti Vakfı yöneticisi Tatyana İvshina yapmış olduğu açıklamada “Ayrıca ekolojinin yanı sıra tüm çalışmaları tek bir kavramda birleştiren bir konudur - bu bir kültürel koddur. Bin cephelerinde yapılacak olan resimleri yapacak olan ressamların Ulyanovsk bölgesini ve yerleşim alanlarını tanımlamasını istiyoruz. Sonuç olarak Ulyanovsk, Dimitrovgrad ve Cherdaklov sakinlerinin binalarının güncellendiğini ve festival programının bir parçası haline gelen usta sanatçıların, her şeyden önce şehrin gençlerinin sokak resim sanatı severler ordusuna katılarak sanat kültürünün gelişmesine yardımcı olacağını umuyoruz” dedi.

 

Abhaz sanatçı Kadir Tvanba, Ulyanovsk'taki Stasova Caddesi'ndeki 11A No.lu binada çalıştı. Kadir Tvanba Sokak resminde, Ekoloji ve çevreye saygı teması, fosilleşmiş bir ammonit kabuğu, kırmızı bir şakayık ve bir dinozor görüntüsünü yansıttı. (Kadir Tvanba – Türkiye’deki Abhaz Diasporasından ata vatana dönüş yapan Atanba sülalesi mensubu)

 

Kadir Tvanba “Parlak renklerle çalışmayı seviyorum. Abhazya'nın kültürü, dansları, şarkıları çok ritmik ve bu ritmi parlak renklerle çizimlerime aktarıyorum. Özel bir enerji taşıyorlar. Bu yüzden “Kontur” duvar resmim çok parlak çıktı. Neredeyse bir hafta boyunca üzerinde çalışmaktan dolayı zevk aldım. Sokak sanatına her zaman için gereksinim duyulur çünkü izleyicisini galerilerden daha kolay bulur – bu sanatın insanlara daha yakın olduğu ortaya çıkıyor ve deneyimlerime göre daha az olumsuz eleştiri topluyor” dedi.

 

Bina cephesine böylesine sıra dışı bir dekorasyonunun başlatıcıları, apartman içerisinde yaşayanlardı. Apartman yöneticisi Elena Falleeva'ya göre, sakinler evlerini Ryabikov Caddesi'ndeki “Nesillerin İç içe geçmesi” grafitisinin ortaya çıkmasından sonra dekore edilmesini istediler.

 

Elena Falleeva “Biz de binamızda güzel bir çizim görmek istedik. Sonuç olarak, çok sıra dışı ve entelektüel bir resim ortaya çıktı. Tamamen farklı bir ülkeden gelen bir sanatçının Ulyanovsk vatandaşları için sevilen yerlere, tarihimize nasıl nüfuz edebilmesi ve tüm bunları tam teşekküllü bir eser içerisinde örebilmesi şaşırtıcı. Ustanın kendisi, iyi doğasıyla bizi büyüledi: çok sevecen bir insan. Kendisine verilmek üzere, Ulyanovsk tarlalarından hediye olarak bir kavanoz bal bile hazırladık” dedi.

 

Kaynak http://abkhazinform.com/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.