RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Temmuz 2021, Perşembe 17:43:12 tarihnde eklendi. 230 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan “Agile Spirit-2021” Tepkisi!

ABHAZYA CUMHURİYETİ, TÜRKİYE, UKRAYNA, AZERBAYCAN, GÜRCİSTAN VE NATO’NUN KARADENİZ’DE DÜZENLEDİĞİ “AGİLE SPİRİT – 2021” ASKERİ TATBİKATINI KINADI!
Abhazya’dan “Agile Spirit-2021” Tepkisi!

29/07/2021. Suhum. 29 Temmuz 2021. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı.. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 26 Temmuz’da NATO destekli olarak Gürcistan’da başlatılan “Agile Spirit – 2021” Askeri Tatbikatını kınayan bir bildiri yayınladı.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı “Agile Spirit – 2021” Bildirisi:

 

"Bu yıl 26 Temmuz'da Gürcistan'da yıllık NATO askeri tatbikatı olan (Agile Spirit 2021) başlatıldı. Tatbikata Azerbaycan, İngiltere, Almanya, Gürcistan, İspanya, İtalya, Kanada, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya, ABD, Türkiye, Ukrayna ve Estonya'dan 2,5 binden fazla askeri güç katılıyor. Bu askerlerin 1,5 binden fazlası Gürcü askeri olarak bukunuyor, 700 adedi ise Amerika ordusu askerlerinden oluşuyor. Gürcistan Savunma Bakanlığı tarafından, “Çevik Ruh – 2021”in (Agile Spirit 2021) amacı “NATO üye ülkelerinin ordularının ve ortaklarının savaş birimlerinin uyumluluğunu oluşturmak; çok uluslu bir ortamda savaş operasyonlarının planlanması ve yürütülmesi sırasında operasyonel yeteneklerin geliştirilmesi ve güvenlik işbirliğinin teşvik edilmesi” olarak belirtiliyor.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcistan ve Batılı ortaklarının devam eden askeri çalışmalarıyla ilgili ciddi endişelerimi dile getiriyoruz. Kuzey Atlantik İttifakı'nın (NATO) son yıllarda Güney Kafkasya ve Karadeniz bölgesinde ki eylemlerini ve Gürcistan'ın askeri potansiyelini artırdığı eylemlerini gözlemlediğimizi belirtir, bu tür askeri eylemlerin bir gerekliliğinin olmadığı ve sağduyuyu aştığı açıktır.

 

Gürcü makamları, “NATO üye ülkelerinin ordularının ve ortaklarının savaş birimlerinin uyumluluğunu oluşturmak” ve “askeri operasyonlar yürütmek” konusundaki heveslerinin bölgedeki gerilimi artırdığını ve bölgesel güvenliği sağlama çabalarını baltaladığını bilmelidirler.

 

Bu bağlamda, M. Saakashvili başkanlığındaki Gürcü devlet yönetiminin, Batı askeri ittifakına üye olma ümidiyle de barış ortamından uzaklaşıp Güney Osetya'ya karşı askeri operasyonlar başlattığı 2008 deneyimini unutmamak gerekir. Tiflis'tekiler bu maceranın sonuçları iyi bilinmektedir.

 

ABD ve NATO'ya bağlılığını ortaya koyan Gürcü tarafı, son derece yıkıcı bir eylem sürdürmektedir, Abhazya Cumhuriyeti'ne karşı kuvvet kullanmama konusunda herhangi bir yükümlülük altına girmek istemiyor ve böylece aslında kendisine intikam fırsatı yaratmak istiyor.

 

Gürcistan ve NATO'nun ortak askeri tatbikatları sorunu Abhaz tarafının ilgi odağında bulunmaktadır. Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan ve Batılı ortaklarının olası düşmanca eylemlerine veya provokasyonlarına yeterli yanıt verme hakkını saklı tutmaktadır.”

 

“Not: Agile Spirit askeri tatbikatları 2011 yılından bu yana Gürcistan'da düzenleniyor, şimdiki tatbikat arka arkaya onuncusu olarak düzenleniyor. 2018'den itibaren askeri tatbikatlar iki yılda bir yapılıyor (2020'de ki tatbikat pandemi nedeniyle ertelenmişti). – Abhazyam.com”  

 

Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/statements_speeches/kommentariy-mid-abkhazii-v-svyazi-s-ucheniyami-nato-v-gruzii-agile-spirit-2021-

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.