RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Temmuz 2021, Pazartesi 19:44:54 tarihnde eklendi. 196 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Nikaragua Anlaşmaları!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANI DAUR KOVE “NİKARAGUA VE ABHAZYA ARASINDA, EKONOMİ VE SİYASET ALANLARINDA İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEĞİZ!”
Abhazya – Nikaragua Anlaşmaları!

26/07/2021. Suhum. 25 Temmuz 2021. Sputnik. Foto: AFP Elmer Martinez. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, 15 Temmuz Perşembe günü çalışma ziyareti için Nikaragua Cumhuriyeti'neyaptığı ziyaretin sonuçlarını Sputnik radyosunda değerlendirirken, Abhazya ve Nikaragua'nın ekonomik ilişkileri geliştireceğini söyledi.

 

Kove, “Ekonomik Kalkınma Bakanı ile Nikaragua'da üretilen ürünlerin Abhazya'ya tedarik edilmesi olasılığı ile ilgili konuları değerlendirdiğimiz toplantılar gerçekleştirdik. Bizim için kahve, kakao, et ithalatı gibi çok ilginç konular gündeme geldi” dedi. Kove, fiyatlarını ilginç ve kabul edilebilir olarak nitelendirdi, ancak iki ülkenin ilgili departmanları arasında çözülecek olan lojistik konusu hala açık olarak bulunuyor.

 

Kove, “Büyük olasılıkla ticaret deniz yoluyla olacak. Şimdi konu, konteynerlerin deniz yoluyla Abhazya'ya veya Rusya Federasyonu'nun limanlarından birine getirilebilmesi için üzerinde çalışılıyor” dedi. Nikaragua'dan gelen ürünler daha sonra, gelecekte Rusya pazarına da girecek.

 

Abhazya Cumhuriyeti dışişleri bakanına göre, bu proje her iki taraf için de çok ilginç olarak değerlendirildi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikaragua'ya yapmış olduğu çalışma ziyaretinin bir parçası olarak cumhuriyetin Ulusal Meclisi başkanı Gustav Porras Cortes ile de bir araya geldi. Taraflar, parlamentolar arası ilişkiler kurma olasılığını görüştiler.

 

Kove, “Nikaragua Ulusal Meclisi'nde ve buna bağlı olarak Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu'nda parlamentolar arası bir dostluk grubu oluşturmayı planladığımız çerçeve içinde anlaşmalar yapıldı” dedi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Granada ve Leon şehirlerinin belediye başkanlarıyla Abhazya cumhuriyeti şehirleri arasında kardeşlik ilişkileri kurma olasılığını görüştü.

 

Kasım 2021'de Nikaragua'da devlet başkanlığı seçimleri yapılacak. Daur Kove'nin belirttiği üzere, Abhazya Cumhuriyeti temsilcileri Latin Amerika ülkesine gözlemci olarak davet edilecek. Devlet başkanının seçilmesinin ardından, devclet başkanlığı yemin törenine Abhazya'dan bir heyet Nikaragua’ya davet edilecek.

 

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.