RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 09:32:09 tarihnde eklendi. 804 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus jeologlardan araştırma

RUS JEOLOGLAR; ABHAZYA'DA ÇİMENTO HAMMADESİ ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORLAR
Rus jeologlardan araştırma 04/02/2009. Rusya Federasyonu'ndan Abhazya'ya gelen jeologlar, Abhazya'nın Oçamçıra ve Tkvarçal Bölgelerinde Abhazya'da çimento üretimi  yapmak için gerekli olan doğal hammadde stok çalışmalarını belirleme araştırmalarına başladı.

Apsnypress haber ajansının bildirdiğine göre Abhazya Jeoloji, Harita ve Yerölçüm Bölüm Başkanı Pyotr KAZANBA "Rusya'lı jologların araştırma çalışmalarına ülkemiz uzmanlarıda katılmaktadır. Abhazya, şimdilik, inşaat yapı malzemesi, çimento gibi gereçleri Türkiye ve Rusya'dan karşılamaktadır, Kaliteyi sağlamak zor. 50 kg.lık çimento torbası toptan olarak 250-300 Ruble arasında değişiyor" dedi.

Pyotr KAZANBA "Tkvarçal bölgesinde çimento fabrikasının kuruluşunun ortalama olarak 170 Milyon ABD $ olarak maliyetinin olacağı biliniyor. yapı endüstrisinde kullanılacak olan malzemelerin bulunması için teknolojik laboratuarlarda uzmanlar çalışmalarını sürdrüyorlar. 2008 yılı içerisinde jeolojik çalışmalar için Abhazya-Rusya işletmelerine 15 adet lisans belgesi verildi. Fakat, dünyada yaşanan finans krizi nedeni ile pratik olarak kimse gerçek anlamda çalışmalara başlayamadı" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.