RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Temmuz 2021, Perşembe 15:55:18 tarihnde eklendi. 184 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Göçmen İşçi Sorunu!

ABHAZYA DEVLET GÖÇ DAİRESİ BAŞKANI RAMİN GABLAYA “ABHAZYA’YA, RUSYA, TÜRKİYE, ERMENİSTAN, MOLDOVA, UKRAYNA, BELARUS, ÇİN HALK CUMHURİYETİ, GÜNEY KORE VE ORTA ASYA ÜLKELERİNDEN GÖÇ VAR!”
Abhazya’da Göçmen İşçi Sorunu!

22/07/2021. Suhum. 22 Temmuz 2021. Sputnik. RIA Novosti. Foto: Thomas Tkhaytsuk. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu internet sitesinden verilen bilgiye göre, Devlet Göç İdaresi Başkanı (GDB) Ramin Gablaya,  22 Temmuz Perşembe günü başbakan Aleksandr Ankvab ile yapmış olduğu görüşmede, 1 Temmuz 2021 itibariyle, Abhazya'da COVID-19 ile bağlantılı olarak Rusya'ya girişte uygulanan epidemiyolojik kısıtlamalar nedeniyle anavatanlarına dönemeyen 2.908 yabancı vatandaş olduğunu söyledi.

 

Gablaya, 2021'in ilk yarısında GDB olarak yapılan çalışmalardan dolayı elde edilen toplam devlet vergisi tutarının 15 milyon 610 bin ruble'den fazla olduğunu kaydetti.

 

Gablaya’ya göre, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Kırgızistan, Moldova, Türkiye, Ukrayna, Beyaz Rusya, Güney Kore, Çin'den Abhazya'ya işçi göçmenleri geldi, bu yabancı ülke vatandaşları içerisinde Tacikistan ve Özbekistan'dan gelenler yoğun olarak bulunuyor.

 

Göç dairesi başkanı toplantı sırasında, DGB tarafından yapılan çalışmaların verimliliğini artırmak için bir dizi önlem önerdi. Dolayısıyla ona göre, işçi göçü üzerindeki kontrolün eksiksizliğini sağlamak için Abhazya'nın göç mevzuatındaki boşlukları doldurmak gerekiyor. Bu yöndeki en önemli görev, yabancı vatandaşların cumhuriyet topraklarında geçici olarak kaldıkları (ikamet ettikleri) yerde (adres) kayıtlarının iyileştirilmesi olduğunu belirtti. Ayrıca Gablaya, özellikle koronavirüs için kötüleşen epidemiyolojik durum bağlamında, izinlerin alınması üzerine yabancı vatandaşların zorunlu tıbbi muayenesi için bir prosedür getirilmesinin gerekli olduğunu düşünmektedir.

 

Başbakan, DGİB olan Gablaya’nın önerilerine bağlı olarak gündeme getirilen sorunların çözülmesi için, devlet yetkililerinie emir verdi.

 

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.