RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Temmuz 2021, Çarşamba 09:52:24 tarihnde eklendi. 289 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Komedyen, Abhazya Sınırında!

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR ZELENSKY’İN ABHAZYA – GÜRCİSTAN, İNGUR NEHRİ DEVLET SINIRINI ZİYARETİ, SIKINTI YARATTI!
Komedyen, Abhazya Sınırında!

21/07/2021. Suhum. 20 Temmuz 2021. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. Foto: REGNUM. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). 19 – 20 Temmuz 2021 Tarihleri arasında Gürcistan’ın Batum şehrinde Gürcistan, Ukrayna ve Moldova ile AB  yetkilileri ile  toplantı düzenlendi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky bu görüşmeler döneminde 19 Temmuz Pazartesi günü Abhazya Cumhuriyeti ve Gürcistan devlet sınırını ziyaret etti.

 

Vladimir Zelensky’in  bu ziyareti, diplomatik skandala yol açtı. Vladimir Zelensky’in Abhazya – Gürcistan devlet sınırını ziyareti, Zelenky’in resmi ofisi tarafından “Zelensky, Abhazya Sınırını ziyaret etti!” biçiminde yayınladı. Bu da Ukrayna’nın kısa bir süre de olsaAbhazya’yı tanıdığı anlamıına geldi.

 

Bilindiği üzere Abhazya Cumhuriyeti ve Gürcistan arasında resmi bir devlet sınırı bulunuyor, bunlar iki ayrı devlet olarak bulunuyorlar. Ancak bu durum ne Tiflis, ne de Kiev tarafından tanınmaktadır.

 

(Not: Bilindiği üzere, Ağustos 2008 savaşı sonrasında, Polonya devlet başkanı Lech Kazynski, Kasım 2008’de Gürcistan’a destek amacıyla Tiflis’e gitti. Kazynski bu ziyareti sırasında Gürcistan devlet başkanı Mihail Saakaşvili ile birlikte Güney Osetya sınırına gitmiş ve kışkırtıcı eylemlerde bulunmuştu. Zelensky’in 19 Temmuz eylemi de buna benziyor. Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/550/gurcistan-provokasyonlarina-polonyayi-da-katti.html  - Abhazyam.com)

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından Vladimir Zelensky’in Abhazya – Gürcistan devlet sınırını ziyareti hakkında bir bildiri yayınlandı.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

 

“Bu yılın 19 Temmuz'unda Ukrayna devlet başkanı Vladimir Zelenskyy Gürcistan'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi ve bu sırada Abhazya-Gürcistan devlet sınırını da ziyaret etti. Ukrayna basınında çıkan haberlere göre, Zelensky “geçici olarak işgal altında bulunan Abhazya Özerk Cumhuriyeti sınırındaki güvenlik durumu hakkında bilgi aldı” ve “Rusya'nın Abhazya'daki askeri varlığının artması ve insan haklarının ihlal edilmesinden” duyduğu endişeyi dile getirdi. Ayrıca Zelensky konuşmasında, Ukrayna ve Gürcistan'ın, önde gelen uluslararası ve bölgesel kuruluşların sitelerinde geçici olarak işgal edilen topraklar olarak belirtilen bölgeleri iade etme niyetlerinde birleştiğini vurguladı.

 

Ukrayna devlet başkanının seçmenlerine “işgalcilere karşı savaşçı” imajını gösterme arzusunu hesaba katmadıkça, Zelensky'nin ve ekibinin bu girişiminde herhangi bir mantık veya sağduyu aramamak gerekir. Yoksa Zelensky, güvenlik durumunu çözmek ve iyileştirmek için kendi önerilerini Gürcü yetkililerle ciddi bir biçimde paylaşmaya mı karar verdi?

 

Zelenskiy'i bu kadar endişelendiren Rusya'nın Abhazya Cumhuriyeti'ndeki askeri varlığı, ikili Abhaz-Rus anlaşmalarıyla düzenleniyor, uluslararası hukuka aykırı değil ve bırakın Ukrayna, Gürcistan topraklarını hiçbir biçimde de etkilemiyor. Ukrayna Devlet Başkanı'nın insan hakları ihlalleri hakkında konuşurken aklından geçenler muhtemelen bir sır olarak kalacaktır.

 

Zelensky'nin Donbass cumhuriyetlerine yönelik, özellikle de Kiev'in güneydoğudaki düşmanlıkları kışkırtmak için kasıtlı bir girişimde bulunduğu bu yılın ilkbaharında canlı bir biçimde ortaya çıkan açıkça kışkırtıcı politikası, Zelensky'nin ekibinin çatışmaları çözmede hangi yaklaşımlara bağlı olduğunu açıkça göstermiştir. Abhazya Cumhuriyeti'ndeki durumda bu tür taktikleri kullanma girişimlerinin tamamen kabul edilemez olduğunu ve şiddetle bastırılacağını açıklamamamıza gerek var mı?

 

Ukraynalı devlet yöneticileri, Gürcü mevkidaşları gibi, yüzleşme üzerine bahse girmenin başarı şansı olmadığını hatırlamalıdır. Ulaşılan anlaşmaları revize etme girişimlerinin yanı sıra üzerinde anlaşmaya varılan kararların engellenmesinin de bir şansı bulunmuyor. İntikamı reddetmeden ve mevcut siyasi gerçekleri tanımadan, tam ölçekli bir çözüm sürecini başlatmak mümkün değildir. Diğer tüm siyasi manevralar, ne kadar iyi niyetli olursa olsun, soruna çözüm bulmaktan kaçınma çabalarından başka bir şey değildir.”

 

Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/statements_speeches/kommentariy-mid-abkhazii-v-svyazi-s-poseshcheniem-prezidentom-ukrainy-abkhazo-gruzinskoy-gosudarstve/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.