RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Temmuz 2021, Çarşamba 11:46:39 tarihnde eklendi. 488 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Gürcistan Sınırı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ – GÜRCİSTAN SINIR GEÇİŞ SİSTEMİ PANDEMİ NEDENİYLE YENİDEN DÜZENLENDİ!
Abhazya – Gürcistan Sınırı!

05/07/2021. Suhum. 05 Temmuz 2021. Sputnik. Foto: Marianna Kubrava. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). GAL TV'nin haberine göre, Abhazya'nın Gürcistan ile sınırına getirilen kısıtlamalar, geçiş rejiminin basitleştirilmesi lehine revize edildi. Abhazya devlet sınırından Gürcistan’a gitmek isteyenlerin, sağlık durumunun tıbbi ve sıhhi kontrolünden sonra 09:00 - 19:00 saatleri arasında Ingur kontrol noktasından geçmeleri mümkün olacak.

 

Bu geçişler, Abhazya'nın Gal bölgesi sakinlerinin sadece ikamet ettikleri yerde değil, aynı zamanda Gürcistan topraklarında da coronavirüs enfeksiyonuna karşı aşılanmaları sayesinde mümkün olacak. Ayrıca kontrol noktasında aşılama sonrası sınırı geçenlerin kayıtlarının tutulacağı bir tıp merkezi açıldı.

 

Abhazya-Gürcistan sınırındaki erişim rejimi değiştirildi. Bunun nedenlerinden biri, Gürcistan'daki Gal bölgesi sakinlerinin coronavirus enfeksiyonuna karşı aşılanmalarını sağlamaktır.

 

Kontrol noktasının yanına bir ilk yardım noktası kuruldu. Sağlık kontrol noktasında, sadece gelenlerin sağlığını kontrol etmekle kalınmayacak, aynı zamanda aşılanmış olanları da kayıt altına alınacak.

 

Gal  Devlet Hastanesi  BaşhekimiAstamur Gamgiya'ya göre, sınırı geçmek isteyen herkesin ya bir aşı sertifikası ya da en geç 72 saat içinde yapılmış bir PCR testi ya da antikorların varlığına dair bir sertifika sunması gerekecek. .

 

Bu koşullar, muayene veya tedavi için toplananlar için bile geçerli olacaktır. Bir istisna, acil yardıma ihtiyacı olan insanlardır.

 

Sınırlardan geçişlerde ki evrak kontrolü şimdiye kadar, coronavirüs nedeniyle İngur sınır kontrol noktası sadece İngur HES çalışanları ve acil tedavi gereksinimi olan hastalar için gerçekleştiriliyordu.

 

Abhazya-Gürcistan sınırını geçme kısıtlamaları, pandeminin ilk dalganın ortaya çıktığı 2020'de getirildi; sınırı yalnızca IngurHES çalışanları ve acil tıbbi bakıma ihtiyacı olan yaşlılar geçebiliyordu. Kısıtlamalar sırasında, Ingur sınır kapısında birkaç kez bir insani koridor açıldı ve bu koridor aracılığıyla yalnızca geçen yıl Gürcistan'dan Abhazya'ya üç binden fazla kişi geri döndü.

 

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.