RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Temmuz 2021, Pazartesi 11:26:00 tarihnde eklendi. 202 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Fırtına Hasara Yol Açtı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE SAĞNAK YAĞIŞ VE FIRTINA, AĞAÇLARIN DEVRİLMESİNE VE ÇATILARIN UÇMASINA YOL AÇTI!
Abhazya’da Fırtına Hasara Yol Açtı!

 05/07/2021. Suhum. 05 Temmuz 2021. Sputnik. Foto: Thomas Tkhaytsuk. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti’nde 4 Temmuz Pazar sabahı çıkan sert rüzgar ve sağnak yağış, başkent Suhum olmak üzere birçok bölgede ağaçların devrilmesine ve çatıların uçmasına neden oldu. Metoroloji uzmanları 5 temmuz Pazartesi günü için sağnak yağış ve fırtına konusunda uyarıda bulundular.

 

Suhum'da bulunan bir otelin çatısı uçtu, Abhazya'nın farklı bölgelerinde evlerin çatılarına zarar verdi ve birçok ağacı devirdi. Can kaybı olmadı, ancak cumhuriyetin birçok bölgesinde ve Suhum'da genel olarak elektrik ve su kesintileri yaşandı.

 

Abhazya Cumhuriyeti hidrometeoroloji bölümü uzmanı olan Diana Trapsh, Sputnik radyosuna verdiği röportajda, şiddetli sağanak yağışların ve saniyede 15-17 metreye varan kısa süreli şiddetlenmelerle saniyede 5-10 metrelik bir fırtına rüzgarının olduğunu bildirdi. Önümüzdeki 24 saat için Abhazya'da fırtına ve yağışın süreceği belirtiliyor. Uzman, ayrıca Ayrıca, 5 Temmuz Pazartesi akşamına kadar Abhazya'daki hava koşullarında bir iyileşme beklendiğini kaydetti.

 

Görgü tanıklarına göre, Novy Afon bölgesindeki cumhuriyet karayolu üzerinde saat 18:00 sıralarında her iki yönde de birkaç kilometrelik bir trafik sıkışıklığı oluştu. Yol, devrilen ağaçlar tarafından kapatıldı ve trafik polisi geri dönüş yaptı. Yol boyunca devrilen ağaçlar eletrik direklerine zarar verdi.  

 

Rüzgar, cumhuriyet genelinde birçok ağacı devirdi ve elektrik şebekelerine zarar verdi.

 

Mussera'da (Eski dönemde SSCB Devlet Başkanlarına ait tatil köyünün bulunduğu bölge) fırtına sonucu bir gemi kıyıya vurdu. Görgü tanığı Denis Yuntsev bu olayı videoya kaydetti.

 

Denis Yuntsev “16:50 sularında Mussera'ya çıktık, rüzgar çok şiddetliydi, yağmur yağıyordu. Ağaçlar, dallar devrildi ve denize yaklaştığımızda kıyıya vurmuş bir yolcu gemisi gördük. Gittik ve Baktık, sanırım bizim varışımızdan bir saat önce olmuş, geminin yolcularını görmedik” dedi.

.

Gemi videosu: https://t.me/SputnikAbkhazia/5242

 

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.