RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Haziran 2021, Pazartesi 13:59:29 tarihnde eklendi. 288 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Açıklaması!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ABHAZYA CUMHURİYETİ, GÜRCİSTAN’IN ÖZERK BİR BÖLGESİ DEĞİL, SADECE EŞİT TEMELDE İLİŞKİLER KURMAYA HAZIR BİR DEVLETTİR!”
Abhazya Dışişleri Açıklaması!

28/06/2021. Suhum. 26 Haziran 2021. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan Başbakanı Irakli Garbashvili tarafından yapılan “Abhazya ve Tskhinval bölgeleri için sosyo-ekonomik kalkınma stratejisi geliştireceğiz” açıklamasına karşılık olarak bir değerlendirmede bulundu.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

 

“Gürcistan Başbakanı I. Garibaşvili, Gürcistan hükümetinin Abhazya ve Güney Osetya'nın sosyo-ekonomik kalkınması için bir strateji geliştireceği açıklamasında bulundu. Garibashvili açıklamasında “Abhazya ve Tskhinval bölgelerinin sosyo-ekonomik kalkınması için bir strateji geliştirmeyi planlıyoruz. İlk aşamada Gal ve Ahalgor bölgelerinin sosyo-ekonomik rehabilitasyonu konsepti geliştirilecektir. Özel olarak oluşturulmuş bir uzmanlar danışma konseyi çerçevesinde de dahil olmak üzere sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle düzenli bir işbirliği sağlanacaktır ”dedi.

 

Garibaşvili'nin bu açıklaması, egemen bir devletin - Abhazya Cumhuriyeti'nin iç işlerine büyük bir müdahale girişimidir. Abhazya'nın kalkınması için sağduyuyu aşan bir strateji geliştirme planı ve Gürcistan Başbakanı tarafından alınan son zamanlarda bir “işgalden arındırma komisyonu” oluşturma kararı, gerçeklikten tamamen yoksun ve hiçbir anlamı olmayacak. Eylem biçimidir.

 

Abhazya'nın kaderiyle ilgili olduğu iddia edilen ve Gürcü yetkililer tarafından gündeme getirilen tüm bu coşkulu yapay çözüm eylemleri, yalnızca Tiflis'in Cenevre görüşmelerinin genel kabul görmüş uluslararası formatı içinde çalışmak istemediğini ve iki ülke arasında karşılıklı anlayışı sağlamanın gerçek yollarını kategorik olarak kabul etmediğini ve bu görüşmeleri verimli bir şekilde yürütmek istemediğini kanıtlamaktadır.

 

Gürcistan tarafınca, yasal anlamda Abhazya'nın “işgal edilmiş toprak” olarak ifade edilen intikamcı yaklaşımı, Gürcistan'ın Abhazya devletine yönelik mevcut siyasi bakışını tam olarak belirlemektedir. Tiflis, planlanan insani projeler ve kalkınma stratejileri hakkında yüksek sesle açıklamalarda bulunarak uluslararası toplumun gözlerini boyamaya ve kendi vatandaşlarını yanıltmaya çalışıyor. Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan'ın özerk bir bölgesi olarak değil, sadece eşit temelde ilişkiler kurmaya hazır bir devlettir.

 

Abhazya tarafı, Gürcistan Başbakanı tarafından Abhazya Cumhuriyeti ile ilgili olarak öne sürülen bu kabul edilemez girişimleri konusunu önümüzdeki Cenevre görüşmeleri turunda sert bir biçimde gündeme getirme niyetindedir.”

Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/othernews/kommentariy-mid-abkhazii-v-svyazi-s-zayavleniem-premer-ministra-gruzii-i-garibashvili/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.