RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Haziran 2021, Perşembe 17:30:59 tarihnde eklendi. 67 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin’den Siber Saldırı Açıklaması!

VLADİMİR PUTİN “SİBER SALDIRI KONUSUNDA ABD KAYNAKLARINA BAŞVURUN, SALDIRILARIN BİRÇOĞU ABD TOPRAKLARINDAN KAYNAKLANIYOR. RUSYA’NIN BUNUNLA BİR İLGİSİ YOK!”
Putin’den Siber Saldırı Açıklaması!

17/06/2021. Moskova. 16 Haziran 2021. Vesti.ru. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Haziran Çarşamba günü ABD Devlet Başkanı Joe Biden’le Cenevrede gerçekleşen görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında, çeşitli ülke gazetecilerinin sorularını yanıtladı.

 

Vladimir Putin, siber saldırılarla ilgili bir soruya yanıt verdi.. Rusya Devlet Başkanı Amerikan kaynaklarına başvurulması gerektiğini belirtti: “Dünyadaki çoğu siber saldırının Amerika Birleşik Devletleri topraklarından gerçekleştirildiğini belirtiyorlar” dedi.

 

Putin ayrıca Amerikan petrol boru hattına yönelik siber saldırıları da hatırlattı. Amerikan şirketi fidyeyi bilgisayarlara virüsü bulaştıktan sonra ödedi. Putin, bu fidyenin bir kısmının e-cüzdanlardan iade edildiğini hatırlattı. Ancak Rus devlet başkanı, tüm paranın iade edilmediği hatırlatmasında bulundu.

 

Putin, ikna edici bir biçimde “Ama Rusya'nın bununla ne ilgisi var? Diye sordu. Ayrıca “Bu tür imaları bir kenara bırakmalıyız” dedi.

 

Aynı zamanda Vladimir Putin, Rusya'ya yönelik siber saldırıların genellikle Amerikan topraklarından gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi. Ancak Moskova olarak, Washington'un bununla ilgilendiğine inanmadıklarını söyledi.

 

Basın toplantısında, Rus devlet başkanı, bilinen ancak kamuoyuna açıklanmayan konular hakkında bilgi vermeye karar verdiğini söyledi.

 

Putin, “Amerikan kaynaklarına göre, dünyadaki en fazla sayıda siber saldırı ABD siber dünyasından gerçekleştiriliyor” dedi.

 

Aynı zamanda ABD, Rusya'ya 2020'de siber saldırılarla ilgili 14, 2021'de 2 talep gönderdi. Rusya devlet başkanı, taleplerin her birine kapsamlı bir yanıt verdiklerini düşünüyor.  

 

Ancak, Rusya, sadece 2021'de Amerika Birleşik Devletleri'nden Rusya’ya doğru sadece 35 siber saldırı olduğu konusunda yanıt istediklerini ve son iki yılda yaklaşık 80 talep gönderdiklerini söyledi. Putin, şu ana kadar Rusya'nın tek bir talebine yanıt verilmediğini söyledi.

 

Aynı zamanda Putin, Biden ile yaptığı görüşmede, her iki devlet başkanının da bu konunun genel olarak dünyada son derece önemli olduğunu ve ABD ve Rusya için de aynı miktarda sorun olduğunu belirtti. Putin ayrıca Biden ile yaptığı görüşmelerin iyi gittiğini söyledi.

 

Putin, ABD Başkanı'nın da yukarıda belirtmiş olduğu tanımlamaya katıldığına dikkat çekti.

 

Kaynak: https://www.vesti.ru/article/2576220

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.