RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Haziran 2021, Perşembe 15:07:20 tarihnde eklendi. 68 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin’den Navalny Açıklaması!

VLADİMİR PUTİN NAVALNY, KASITLI OLARAK GÖZALTINA ALINMAK İSTEDİ. GUANTONAMO NE ULUSLARARASI, NE DE ABD HUKUKUNA UYUYOR!”
Putin’den Navalny Açıklaması!

17/06/2021. Moskova. 16 Haziran 2021. Vesti.ru. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Haziran Çarşamba günü ABD Devlet Başkanı Joe Biden’le Cenevrede gerçekleşen görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında, çeşitli ülke gazetecilerinin sorularını yanıtladı.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Devlet Başkanı Joe Biden ile insan hakları konusunu görüştüler. Putin’in yapmış olduğu açıklamaya göre, bu konu hakkında konuşulmasını öneren ABD başkanıydı.

 

Putin, hüküm giymiş blog yazarı Alexei Navalny ile durumla ilgili konuyu ve bu konunun Biden ile görüşüp görüşülmediğini soran gazetecinin sorusunu yanıtladı.

 

Putin, “Devlet Başkanı Biden, insan hakları konusuna ve bu konuların Rusya Federasyonu'nda temsil edildiğine inanan kişilere ilişkin değinmelerde bulundu. Bu konuyu onun talebi sonrasında konuştuk” dedi.

 

Putin, Navalny’in açıkça “kasıtlı olarak gözaltına alınmak istediğini” vurguladı. Rus lider, Navalny'nin yasayı ihlal ettiğini hatırlattı ve Navalny bu yasayı biliyordu ve bilmemesi için bir neden olmadığını belirtti.

 

Devlet başkanı, "Sistem dışında bulunan muhalefetimiz ve söz etmiş olduğunuz bu vatandaşla ilgili. Birincil olarak, bu kişi Rusya'da yürürlükte olan yasayı ihlal ettiğini biliyordu” vurgulamasında bulundu.

 

Putin, Navalny'nin ertelenmiş bir hapis cezasına çarptırıldığını ve bu konu hakkında güvenlik birimlerine rapor vermesi gerektiğini, ancak bu işlevi yerine getirmediğini, “yasal olarak yapması gerekeni göz ardı ettiğini” hatırlattı. Bu nedenden dolayıdır ki, bu muhalif kişi, arananlar listesine alındı.

 

Putin sözlerine, “Bunu bilerek geldi (Almanya'da tedavi gördükten sonra Rusya Federasyonu'na - ed.). Ben onun istediği ile devam ediyorum, kendisini kasıtlı olarak gözaltına aldırdı” diyerek eklemede bulundu.

 

Rusya Federasyonu Devlet başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki insan hakları durumu hakkında da konuşarak, Parlameto binası baskını, okul saldırılarında yaşamını yitirenleri ve ABD’li polis tarafından boynuna basılarak yaşamını yitiren George Floyd olayını hatırlattı. Putin, ABD’de faaliyet gösteren bir Guantanamo hapishanesi olduğu hatırlatmasında da bulundu. Putin, burasının “uluslararası hukuka da, Amerikan hukukuna da aykırı olduğunu” vurguladı.

 

Kaynak: https://www.vesti.ru/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.