RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Haziran 2021, Çarşamba 12:53:15 tarihnde eklendi. 126 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DSÖ - “WHO” Abhazya’da!

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ (DSÖ) - “WORLD HEALTH ORGANIZATION” (WHO), ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE TEMSİLCİLİK AÇMAYI PLANLIYOR!
DSÖ - “WHO” Abhazya’da!

16/06/2021. Suhum. 16 Haziran 2021. Sputnik. Foto: Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı basın Servisi’nden verilen bilgiye göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “World Health Organization” (WHO) temsilcilerinden oluşan bir heyet, insani yardım desteği ve danışmanlık yardımı sağlamak için Abhazya'ya geldi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Eduard Butba, DSÖ Temsilcilerini kabul etti. Toplantı sırasında DSÖ temsilcisi Silva Domante, örgütün Abhazya'daki çalışmaları hakkında görüşüldü. Dünya Sağlık Örgütü'nün Abhazya'da bir temsilcilik ofisi açmayı planladığını bildirildi.

 

Toplantıda, DSÖ temsilcisi, Geçtiğimiz yıl DSÖ temsilcilerinin Abhazya'nın sağlık sisteminin COVID-19 ile mücadele için hazırlanmasını değerlendirmek için çalışmalar yürüttüğünü, Abhaz tarafınca önlemlerin tam olarak uygulanması yönünde önerilerde bulunulduğunu hatırlattı.

 

Domante ayrıca, geçtiğimiz hafta iki yeni PCR laboratuvarı için Abhazya'ya insani yardım olarak ek ekipmanın yanı sıra cumhuriyetteki sekiz hastane için bireysel koruyucu ekipman teslim edildiğini söyledi.

 

Silva Domante, “Bugüne kadar uzmanlar Gagra ve Oçhamçıra'daki iki yeni PCR laboratuvarında ekipman kurulumu konusunda önerilerde bulundular” dedi.

 

DSÖ uzmanları, ilaçların üretim anından kullanım anına kadar düşük sıcaklıklarda korunması için cumhuriyette soğuk zincirin sağlanmasını da analiz etmektedir. Coronavirüs aşısı doz sayısında artış olması durumunda soğuk zincir uygulaması gerekli olabilir.

 

Ancak soğuk zincir sadece aşıların saklanması için değil, diğer ilaçların saklanması için de faydalı olabilir.

 

Çalışma toplantısında, coronavirüs enfeksiyonu ile mücadele, ilaç ve tıbbi malzeme ile insani yardım sağlamak için Abhazya'daki tıbbi kurumların DSÖ “WHO” uzmanları tarafından izlenmesi konuları ele alındı.

 

NOT: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) - World Health Organization (WHO) = eğer Abhazya Cumhuriyeti’nde, Gürcistan’ın başşsehri Tiflis’te bulunan temsilciliğinden bağımsız bir biçimde ofis açmak istiyorsa Abhazya Cumhuriyeti yönetimi tarafından bu öneri kabul edilmelidir. Eğer Tiflis’e bağlı bir ofis açılmak isteniyorsa, kabul edilmemelidir – Abhazyam.com)

 

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.