RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Haziran 2021, Salı 11:57:59 tarihnde eklendi. 390 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Jens Stoltenberg’den Açıklama!

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG “GÜRCİSTAN’IN BAZI BÖLGELERİNİN, ABHAZYA’NIN VE GÜNEY OSETYA’NIN GÜRCÜ KONTROLÜNDE OLMAMALARINI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ!”
Jens Stoltenberg’den Açıklama!

15/06/2021. Brüksel. 15 Haziran 2021. North Atlantic Treaty Organization Website. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 14 Haziran 2021 tarihinde Brüksel’de düzenlenen NATO zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Jens Stoltenberg,Gürcistan İmedi TV muhabiri Ketevan Kardava’nın “Gürcistan'ın üyeliği önündeki en büyük engel nedir?” sorusuna verdiği yanıtta, “Gürcistan'ın bazı bölgelerinin, Abhazya'nın ve Güney Osetya'nın Gürcü kontrolünde olmamasını asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

 

Aşağıda soru ve yanıt bulunuyor.    

 

İmedi TV (Ketevan Kardava): Çok teşekkür ederim. Sayın Genel Sekreter, açık kapı politikasından ve Örgüt'ün gelecekteki genişlemesini belirttiniz ve söz ettiniz. NATO liderleriyle görüştükten sonra, bize Gürcistan'ın gelecekteki üyeliği hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz ve Gürcistan'ın üyeliği önündeki en büyük engel nedir? Çünkü şimdi Gürcistan’da konu edilen asıl sorun şu ki, Gürcistan neden hala NATO'da değil? Çok teşekkür ederim.

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: “Verilmek istenen mesaj, az önce Ukrayna hakkında verdiğimle aynı. Ve bu mesaj, NATO Müttefiklerinin Gürcistan ile dayanışma içinde olduklarıdır. Siyasi destek, fiziki destek sağlıyoruz. Gürcistan'ın bazı bölgelerinin, Abhazya'nın ve Güney Osetya'nın Gürcü kontrolünde olmamasını asla kabul etmeyeceğiz. Tiflis dışındaki eğitim merkezi de içerisinde olmak üzere ve farklı yollarla Gürcistan'a yönelik (askeri – abhazyam.com) fizik desteğimizi artırıyoruz. Müttefikler de destek sağlamaya ve Gürcistan'ın özellikle Karadeniz bölgesinde çok değerli bir ortak olduğunu açıkça ortaya koymaya kararlıdır. Ve fiziki destek sağlamayı sürdüreceğiz. O zaman doğru zamanın ne zaman olacağına 30 Müttefik ve Gürcistan karar verir. Bu kararları alabilmek için bu İttifak içerisinde fikir birliğine gereksinimimiz bulunuyor, bu yüzden size bir tarih veremem, ancak Gürcistan'ı NATO'ya yaklaştıran reform çabalarını desteklemeyi sürdüreceğimizi söyleyebilirim.”

 

Kaynak: https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_184959.htm

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.