RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Haziran 2021, Cumartesi 17:13:12 tarihnde eklendi. 230 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gerzmava, Putin’den Ödülünü Aldı!

KHİBLA GERZMAVA “DOĞMUŞ OLDUĞUM YER OLAN ABHAZYA CUMHURİYETİ VE BÜYÜK RUSYA’NIN HALK SANATÇISI OLMAKTAN DOLAYI GURURLUYUM!”
Gerzmava, Putin’den Ödülünü Aldı!

12/06/2021. Moskova. 12 Haziran 2021. Sputnik. Foto: Mihail Klimentyev. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба).  Moskova, Kremlin Büyük Salon’da, Rusya Günü nedeniyle, 2020 yılı için insan hakları ve hayır faaliyetlerinde, bilim ve teknoloji, edebiyat ve sanat alanında üstün başarı gösterenlere Rusya Federasyonu Devlet Ödüllerinin sunulmasına yönelik önemli bir tören düzenlendi.

 

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Abhazya Halk Sanatçısı, dünyaca ünlü opera sanatçısı,  Moskova Stanislavsky ve Nemirovich-Danchenko Akademisi Müzikal Tiyatrosu'nun solisti ve opera sanatçısı Khibla Gerzmava’ya yerli ve dünya opera sanatının gelişimine katkılarından dolayı Rusya Federasyonu Devlet Ödülü ile onurlandırdı.

 

Khibla Gerzmava ödül töreninde yapmış olduğu konuşmada “Doğmuş olduğum yer olan Abhazya Cumhuriyeti ve büyük Rusya'nın Halk Sanatçısı olmaktan dolayı gururluyum. Ve bugün, sizin elinizden almış olduğum bu Devlet Ödülü ile dünya üzeründeki müzikal çalışmalarımı, daha da büyük bir gurur duyarak, onurlu bir biçimde sürdüreceğim. Benim için müzik dünyası içerisinde bulunan Rus geleneklerinin yaşıyor ve dünya kültürünü zenginleştiriyor olması çok önemlidir” dedi. .

 

Rusya Devlet Ödülü, bilim adamlarının ve kültür çalışanlarının değerlerinin toplum ve devlet nezdinde en yüksek düzeyde tanınmasıdır. 2020'den bu yana ödül için verilen parasal değer ikiye katlanarak 10 milyon rubleye çıkarıldı.

 

Opera sanatçısı Khibla Gerzmava, dünya opera sahnesinde en çok aranan şarkıcılardan biridir. En iyi opera ve konser sahnelerinde sahne alıyor - La Scala, Covent Garden, Metropolitan Opera, Bavyera ve Roma tiyatroları, Viyana Operası. Şarkıcı, dünya çapında konser programları ile sanat gezilerini sürdürüyor.

 

Khibla Gerzmava, daha önceleri almış olduğu Triumph Ödülü'nün yanı sıra En İyi Opera Şarkıcısı adaylığında Casta Diva Ödülü'nü kazanan Rusya Federasyonu Halk Sanatçısı oldu, En İyi Kadın Oyuncu adaylığında Altın Maske Ulusal Tiyatro Ödülü'nü ve adaylıkta Altın Orpheus Tiyatro’sunda “en iyi şarkıcı” ödülü'nü aldı.

 

Kremlin’de düzenlenen Devlet Ödüdülü Törenini izlemek için bknz: https://www.youtube.com/watch?v=e33QAToCbWo

 

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru

 

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.