RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Haziran 2021, Perşembe 12:51:08 tarihnde eklendi. 191 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri Sürüyor!

CENEVRE’DE SÜRDÜRÜLEN GÜNEY KAFKASYA’DA GÜVENLİK VE İSTİKRAR SAĞLANMASI GÖRÜŞMELERİNE 29 – 30 HAZİRAN 2021 TARİHLERİ ARASINDA DEVAM EDİLECEK!
Cenevre Görüşmeleri Sürüyor!

10/06/2021. Suhum. 10 Haziran 2021. Apanypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Cenevre’de sürdürülen, Güney Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrarın sağlanması konulu uluslararası görüşmelerin yaklaşan 53. turunun gündemi, bugün Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda Cenevre Görüşmeleri eşbaşkanları olan AB'nin Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Toivo Klaar, BM Temsilcisi Cihan Sultanoğlu ve AGİT Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Annika Söder ve Dışişleri Bakanı Daur Kove ile görüşüldü.

 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı web sitesinde bildirildiği üzere, toplantı sırasında Daur Kove, güç kullanılmamasına ilişkin uluslararası garantilere ilişkin bir belge üzerinde anlaşmaya varılması konusunun, görüşmeler gündemindeki kilit noktalarda ilerleme sağlanması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

 

Toplantı sırasında eşbaşkanları, Cenevre Görüşmeleri çalışmalarında etkili bir araç olarak Olay Önleme ve Müdahale Mekanizmasının (IPRM) çalışmalarına sürdürülmesinin önemini vurguladılar.

 

Toplantıda, ayrıca Abhazya'da yayınlanan belgelerle bölgesel güvenlik, hareket özgürlüğü ile ilgili bir dizi konuyu tartıştı. Ayrıca Cenevre görüşmelerinin yakınlaşan turunun gündemindeki diğer konuları da gündeme getirdiler.

 

Güney Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması Üzerine Uluslararası Cenevre Görüşmelerinin 53. turu 29-30 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak.

 

Kaynak: https://www.mkra.org/

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.