RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Haziran 2021, Cuma 14:17:14 tarihnde eklendi. 161 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD Kafkasya’yı Kaşıyor!

ABD’Lİ SENATÖRLER JEANNE SHAHEEN VE ROB PORTMAN, GÜRCİSTAN, GÜNEY OSETYA SINIRINI ZİYARET ETTİ!
ABD Kafkasya’yı Kaşıyor!
04/06/2021. TİFLİS. 03 Haziran 2021 - REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Avrupa Birliği Gözlem Misyonu'nun (EUMM) 3 Haziran Perşembe günü basın servisi tarafından bildirildiğine göre. ABD Senatörleri Jeanne Shaeen (2009’dan bu yana New Hampshire senatörü, Demokrat Parti – abhazyam.com) ve Rob Portman (2011’den bu yana Ohio senatörü, George Bush döneminde Beyaz Saray’da görev aldı, sözcülük yaptı, Cumhuriyetçi Parti – abhazyam.com), Gürcistan ziyaretleri sırasında Güney Osetya sınırında bulunan Zemo Nikozi köyünü ziyaret ettiler. 
 
Senatörler, ziyaret sırasında Güney Osetya tarafının oluşturduğu sınır bariyerlerine özel önem verdiler. Tiflis tarafı bu tür eylemlere “sınır oluşturma” olarak değerlendiriyorlar.
 
EUMM Basın Bilgilendirmesinde, “Senatörler Jeanne Shaheen ve Senatör Rob Portman, dikenli tellerin, gözlem noktalarının, keşif ekipmanlarının ve sınır işaretlerinin yerleştirilmesi de dahil olmak üzere düzenlenen 'sınır oluşturma' vurgulanarak sahadaki güvenlik durumu hakkında bilgilendirildi” açıklamasına yer verildi.  
 
Ağustos 2008'de Gürcü birliklerinin Tskhinval'e saldırdığını ve orada bulunan Rus barış güçlerinin olduğunu hatırlayalım. Saldırgan Gürcü tarafını barışa zorlamak için Moskova bölgeye ek kuvvetler getirdi ve Gürcü askerlerini eski konuşlanma yerlerine dönmeye zorladı. Bundan sonra Rusya, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdı.
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/3287151.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.