RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 09:21:48 tarihnde eklendi. 778 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İgor Ahba'dan açıklama

İGOR AHBA "ABHAZYA CUMHURİYETİ MOSKOVA BÜYÜKELÇİLİĞİ OLARAK BİZLERİ ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR BEKLİYOR" DEDİ
İgor Ahba'dan açıklama 02/02/2009.  Abhazya Cumhuriyeti'nin Moskova Büyükelçisi İgor AHBA; Suhum'da gazeteciler ile yaptığı söyleşide, "Mart 2009 tarihinden itibaren büyükelçilik çalışmaları hızlandırılacaktır. bugün için büyükelçiliğin, düzenlenmesi ve yerleştirilmesi çalışmaları sürdrülüyor. Rusya tarafı, Moskova'nın Mayakovskaya semtinde bulunan büyükelçilik binamızın sorunlarının çözümü için ciddi destek veriyor. Bina'da şu anda onarım çalışmaları sürdürülüyor, büyükelçililk çalışmalarının mart ayı içerisinde düzgün bir biçimde hizmet vermeye başlayacağını düşünüyorum" dedi.

İgor AHBA "ana kriter olarak, çalışacak olan personelin seçimi ile başlıyoruz, çalışacak olanlar profesyonel ve konularında yeterli olmak durumundadır. büyükelçilik devletin yüzüdür, Abhazya'nın yüzü konumundadır. bizler, büyükelçilikte çalışacak olan personelin, genç, yetenekli, yabancı dil bilen, uluslararası ilişkiler enstitüsü mezunu, profesyonel, sorunları kavrayarak çözebilecek olması gerekir" dedi.

İgor AHBA "büyükelçilik çalışanları, bünye içerisinde yedi kişiden oluşuyor. Abhazya'nın bağımsızlığının tanınmasından sonra, cumhuriyetimize ilgi artıyor. Şimdi, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya federasyonu arasında 17 Eylül 2008 tarihinde imzalanan dostluk ve işbiriliği anlaşmalarının yaşama geçirilmesi için büyük bir çalışma sürecine giriyoruz. Çalışmalarımızın yeterli olabilmesi için, devletimizin temsilcisi olarak ben, ve bütün çalışma arkadaşlarım, bizden beklenen hizmetleri kendimize olan yüksek güven ve devletimizin istemlerine uygun bir biçimde hizmet vereceğiz." vurgulamasında bulundu.

İgor AHBA "Abhazya'nın 1. Devlet Başkanı Vladislav ARDZINBA; 1992 yılında Abbhazya-Gürcistan Savaşı sürdüğü sırada beni Moskova'da Abhazya'nın tam yetkili temsilcisi olarak görevlendirdi. O tarihten bu yana, devletimizin istemlerinin savunuculuğunu üstlenmiş durumdayım. Ancak, Abhazya Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu'nda olağanüstü ve tam yetkili ilk büyükelçisi olarak görevlendirilmek şerefine layık olmak, benim için büyük bir sorumluluktur. Büyükelçi olarak ben ve elçilik çalışanları, Abhazya'nın bağımsızlığının tanınmasından dolayı onurluyuz" diyerek konunun öneminin altını çizdi.

kaynak. www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.