RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Mayıs 2021, Pazartesi 20:19:19 tarihnde eklendi. 178 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saakaşvili’den Ukrayna İtirafı!

MİHAİL SAAKAŞVİLİ, UKRAYNA’LI YÖNETECİLERİ, ÜNLÜ RESTORAN İŞLETMECİSİ ALEKSANDR ORLOV’A ABHAZYA’YI ZİYARETİ NEDENİYLE YAPTIRIM UYGULAMAYA ÇAĞIRDI!
Saakaşvili’den Ukrayna İtirafı!
31/05/2021. Kiev. 31 Mayıs 2021. Ekho Kavkaza. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Gürcistan eski devlet başkanı ve Ukrayna Ulusal Reform Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Mihail Saakashvili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ukrayna makamlarını ünlü restoran sahibi Aleksandr Orlov'a yaptırım uygulama çağrısında bulundu. 
 
Saakashvili'ye göre Rus-Ukraynalı işadamı Abhazya'yı ziyaret etti. Orlov, sosyal medyada, de-facto cumhuriyetin devlet başkanı Aslan Bjaniya ile birlikte yapmış olduğu bir “akşam yürüyüşü” paylaşımı hakkında görüşlerini belirtti.
 
Saakaşvili “Kiev’de restoranları bulunan Sasha Orlov, Ukrayna’nın Kırım ve Dombas bölgelerinde olduğu gibi, Rus saldırganlığı sırasında nüfusun% 80'inin tahliye edildiği ve Gürcistan'ın işgal altında bulundurduğu bölgede, memleketim Sohum'daki çalıntı malları paylaşmak için geldi. Bu şehirde yürümüş olduğu parkta, Rus işgalcilere karşı Suhum’u korumak için direnen ve yaşamını yitiren 36 Ukraynalı gönüllünün kanı döküldü. Ve görünüşe göre o, onların kemikleri üzerinde bir başka restoran açmak istiyor” dedi.
 
(Not: Aleksandr Orlov: dünyaca ünlü Rus restoranlarının sahibi, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Hong Kong ve Monaco’da restoranları bulunuyor.

Mihail Saakaşvili: Tiflis 1967 doğumlu, yaşamında Abhazya’Cumhuriyetinin başşehri olan Suhum’da hiç bir zaman bulunmamıştır. Abhazya Cumhuriyeti’nin Kurtuluş savaşı sırasında Kuzey Kafkasya uluslarından gönüllü olarak, Abhaz kardeşlerinin yanında savaşanları, Rus işgalciler olarak çarpıtmaya çalışırken, savaş sırasında Gürcü işgal birliklerinin yanında savaşan  keskin nişancı Ukraynalı paralı askerlerin bulunduklarını ve savaş suçu işlediklerini de itiraf ediyor. Savaş suçlusu, Mihail Saakaşvili, bu itirafı ile Ukrayna’yı da bu suça ortak etmiş oluyor. Abhazyam.com.)   
 
Kaynak: https://www.ekhokavkaza.com/a/31282031.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.