RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Mayıs 2021, Pazartesi 11:32:41 tarihnde eklendi. 321 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Khabib Nurmagomedov’a ABD Engeli!

DÜNYA KARMA DÖVÜŞ HAFİF SIKLET ŞAMPİYONU (UFC) AVAR ASILLI KHABİB NURMAGOMEDOV’UN ABHAZYA’YA GELİŞİ ABD VE GÜRCİSTAN’IN BASKILARI SONUCU ENGELLENDİ!
Khabib Nurmagomedov’a ABD Engeli!
31/05/2021. Suhum. 29 Mayıs 2021. Sputnik. Foto: AFP 2019 / ISAAC BREKKENÇeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). “Dünya Karma Dövüş Sanatları” (Ultimate Fighting Championship) UFC Şampiyonu Avar asıllı Dağıstan’lı Khabib Nurmagomedov’un 1 Haziran 2021 tarihinde Abhazya ve Rusya Genç sporcularına hitaben, Suhum'da spor ustalığı sanatı hakkında soruları yanıtlayacağı etkinlikte, “Zafer Çiçeği” kulübünün öğrencilerinin gösteri dövüşlerini ve ayrıca performanslarını izlemesi bekleniyordu. 
 
UFC şampiyonu Khabib Nurmagomedov'un Abhazya'ya gelişinin iptal edildiğini, sporcunun menajeri Rizvan Magomedov'a atıfta bulunan Abhazya Devlet Sporları Komitesi'ne bildirdi.
 
Nurmagomedov'un Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya ile yapmıl olduğu telefon görüşmesi sonrasında 1 Haziran Uluslararası Çocuk Bayramı'nda Suhum Dinamo stadyumunda genç sporcular ile birlikte olması davetini kabul etmişti.  
 
Khabib Nurmagomedov’un menajerine göre, ABD ve Gürcistan'ın yaptırım baskısı, Amerikan vizesinin iptaline yönelik doğrudan tehditler, UFC'deki spor faaliyetlerine kısıtlamalar, ABD'deki sözleşmelerin feshi nedeniyle ziyaret gerçekleşmeyecek.
 
Abhazya Spordan Sorumlu Devlet Komitesi'nden yapılan açıklamada, “Khabib Nurmagomedov, Abhazya halkına, genç sporcularına gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkürlerini iletti ve elinde olmayan koşullardan dolayı üzüntülerini iletti” bilgisine yer verildi. 
 
Komite açıklamasına göre, Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov'un babasının adını taşıyan dövüş sanatları okulu, Rusya ve uluslararası yarışmalara katılmaları amacıyla Abhazya'dan sporcular alacak. Sporcu seçimi yaz aylarında yapılacaktır.
 
(Not: Abhazyam.com olarak ABD ve Gürcistan’ın Abhazya Cumhuriyeti’ne karşı dünyada uygulamış olduğu her türlü insan haklarına aykırı bu davarnışıın kınıyouz. Habib Abdulmanapovich Nurmagomedov (Хабиб Абдулманапович Нурмагомедов; d. 20 Eylül 1988): Avar asıllı Rus karma dövüş sanatçısı. Eski UFC hafif sıklet şampiyonudur. 29 müsabakalık yenilgisiz kariyeriyle, karma dövüş sanatlarında güncel en uzun süre yenilgisiz seriye sahip dövüşçüdür. 24 Ekim 2020'de Justin Gaethje'yi mağlup ettikten sonra sporu bıraktığını açıklamıştır.)
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.