RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2021, Perşembe 14:32:50 tarihnde eklendi. 342 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bjaniya’dan Marşan Ailesine Ziyaret!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN BJANİYA, SURİYE ARAP CUMHURİYETİ HALK KAHRAMANI ŞEHİT HAVA GENERALİ WALİD ABAZA’NIN (MARŞAN) AİLESİ İLE BULUŞTU!
Bjaniya’dan Marşan Ailesine Ziyaret!
20/05/2021. Suhum. 20 Mayıs 2021. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Suriye Abhaz Diasporasının temsilcisi Suriye Ordusu Tümgenerali Suriye Arap Cumhuriyeti'nin askeri ve halk kahramanı Walid Marşan'ın ailesiyle bir araya geldi. (Walid Marşan - Suriye Arap Cumhuriyeti Ordusu Hava Kuvvetleri Korgenerali ve Suriye Arap Cumhuriyeti Toplumsal Önderlerinden Walid Abaza (Marşan) 13 Ekim 2017 Tarihinde, İsrail hava kuvvetleri tarafından yapılan saldırı sonrasında, yaşamını yitiren Suriye Ordusu’nun üst düzey komutanlar arasında bulunuyordu.) 
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanı, Walid Marşan’ın ailesine taziye ziyaretine gelmeden önce mezarına çiçek dikerek anısı önünde saygı duruşunda bulundu. Abhaz heyeti, Walid Marşan’ın eşi Janset Kazanba ve oğlu Khamad Marşan tarafından karşılandı. Konukları karşılayan Khamad Marşan, bunun aileleri için tarihi bir gün olduğunu kaydetti.
 
Khamad Marşan “Suriye'de yaşayan Kuzey Kafkasya Diasporası ülkemizdeki tüm önemli devlet olaylarına katıldı. Abhazlar da dahil olmak üzere Suriyeli Kafkasyalılar, vatanımızın savunmasına büyük katkı sağladılar. Suriye ordusu ve millli savunma muhafızları saflarında Kuzey Kafkasya'dan yaklaşık yüz kişi yaşamını yitirdi. Devlet başkanı Beşar Esad'ın kararlılığı sayesinde cumhuriyetimizi savunduk. O olmasaydı, bugün sizi kabul edemeyecektik. Bugün evimizi ziyaret ederek bizi onurlandırdınız, teşekkürler ve tüm Abhaz heyetine teşekkür ederiz”dedi.
 
Khamad Marşan, ailesi adına Aslan Bjaniya’ya, Marşan ailesi adına babasının kılıcını hediye ederken yaptığı konuşmasında “Size, General Marşan’ın kılıcını hediye ediyoruz, bu kılıç harp okulunu bitirdiğinde onunla birlikteydi. Bu kılıç bizim için paha biçilmezdir. Eminim sizin elinizde daha güvenli ve sağlam olarak kalacaktır”dedi. 
 
Janset Kazanba ise ziyaret için Aslan Bjaniya'ya teşekkür ederek “Atalarımızın toprakları olan Suhum'da Walid Marşan için bir anıt dikildiğini biliyoruz, şükran bağlılığımızın bir göstergesi olarak, size bu kılıcı veriyoruz, bizim için bu çok önemli. Bu kılıcın Suhum'da olmasını istiyoruz” dedi.
 
Aslan Bjaniya, sıcak karşılamaları için aileye teşekkür ederek “Ailenizin Suriye Arap Cumhuriyeti için pek çok şey yaptığını çok iyi biliyoruz. General Walid Marşan'ın adı, Diasporamızın çalışmaları sadece Suriye tarihinde değil Abhazya'da da altın harflerle yazılmıştır. Tanrı'dan ailenize sağlıklı bir yaşam, Suriye halkına barış ve refah diliyorum” dedi. 
 
Toplantının sonrasında Devlet başkanı Aslan Bjaniya ve Parlamento Başkanı Valeriy Kvarchia, General Walid Marşan'ın ailesine hediyeler sundular.
 
Kaynak: www.apsnypress.info
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.