RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2021, Çarşamba 10:28:08 tarihnde eklendi. 143 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Suriye Arasında Anlaşmalar!

ASLAN BJANİYA: ABHAZYA VE SURİYE, FARKLI ALANLARDA KARŞILIKLI YARARLI İŞBİRLİĞİ İÇİN BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP İKİ ÜLKE!”
Abhazya – Suriye Arasında Anlaşmalar!
19/05/2021. Suhum. 18 Mayıs 2021. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya cumhuriyeti Devlet Başkanlığı basın servisinin bildirdiğine göre, Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanı Aslan Bjaniya ve Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Arnus, Abhaz-Suriye Ekonomik, Ticaret, Bilimsel, Teknik ve Kültürel İşbirliği Ortak Komitesi'nin ilk toplantısının başlamasını memnuniyetle karşıladılar.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Suriye Arap Cumhuriyeti Bakanlar Konseyi'ndeki toplantıda yaptığı açılış kkonuşmasında, “Sayın Başbakan, sevgili meslektaşlarım! Abhaz - Suriye hükümetler arası komisyonun çalışmalarına başlaması için tüm çalışanlarımızı kutlamama izin verin. Ekonomi, tarım, turizm, bilim, kültür ve spor gibi çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan işbirliği potansiyeli büyük olan devletlerimiz arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından bu çalışmalar büyük önem taşımaktadır” 

Abhazya Cumhuriyeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasındaki Dostluk ve İşbirliği Antlaşması temeli olan birçok bakanlıklar arası anlaşmalar imzalandı. Varılan anlaşmaları somut olarak sürdürülebilmesi amacıyla tasarlanan Abhazya - Suriye hükümetler arası bir komisyon oluşturuldu. Abhazya tarafı olarak karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgileniyoruz ve çalışmaya aktif olarak katılmaya hazırız. Abhazya tarafının eşbaşkanı olan Chiristina Ozgan ve heyetin diğer üyelerine gerekli yetkilendirmeleri verdim. Hükümetler arası komisyonun çalışmalarının sonuçlarının karşılıklı yarar sağlayan belirli projelerin uygulanmasına katkıda bulunacağından eminim. Toplantıya katılanlara Abhazya ve Suriye halklarının yararına verimli çalışmalar diliyorum” dedi. 
 
Abhazya tarafından toplantıya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı Christina Ozgan, Başbakan Yardımcısı, Tarım Bakanı Beslan Jopua, Turizm Bakanı Teimuraz Khishba, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamila Mertskhulava katıldı; Suriye Arap Cumhuriyeti tarafında ise, Suriye - Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Muhammad Samer Al-Khalil, Turizm Bakanı Muhammad Martini, Ulaştırma Bakanı Zuhair Khuzaim, Tarım ve Tarım Reformu Bakanı Muhammad Hasan Qatna, Planlama ve Uluslararası İşbirliği Komitesi Başkanı Imad Sabouni, Suriye Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Luai Fallowh, Avrupa ve Uluslararası İşbirliği Komitesi müdürü Tariq Al-Jawabra, Yüksek Öğretim Bakanlığı Kültürel İlişkiler Departmanı Direktörü Aqil Mahfoud, Tarım Bakanlığı Bitki Koruma Dairesi Başkanı İyad Muhammed; Kültür Bakanlığı Kültürel İlişkiler Daire Başkanı Ziad Maiman, Suriye Merkez Bankası Dış Operasyonlar ve Acentalar Genel müdürü Ali Al-Manla katıldılar.
 
Ortak Komite üyeleri, ekonomi, turizm ve tarım alanlarında işbirliğinin pratik uygulaması konularını ayrıntılı olarak görüştüler. Komisyonun çalışmaları sonucunda Abhazya ve Suriye ekonomi bakanlıkları ile iki ülkenin turizm bakanlıkları arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı. Belgeler, Başbakan Yardımcısı, Abhazya Ekonomi Bakanı Christina Ozgan ve Suriye Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Muhammed Samer Al Khalil, aynı zamanda Abhazya Cumhuriyeti Turizm Bakanı Teimuraz Khishba ve Suriye Aarap Cumhuriyeti Turizm Bakanı Mahammad Martini tarafından imzalandı.
 
Kaynak: www.apsnypress.info
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.