RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2021, Pazartesi 10:33:59 tarihnde eklendi. 142 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Coronavirüs Önlemleri!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE RESTORANLAR, LOKANTALAR VE KAFELER MÜŞTERİ ALMAYA BAŞLADI!
 Abhazya’da Coronavirüs Önlemleri!
17/05/2021. Suhum. 17 Mayıs 2021. Sputnik. Foto: Akon Kuşyan.Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, vatandaşların coronavirüs enfeksiyonundan korunmasına yönelik tedbirler için bir kararname imzaladı. Abhazya'da 15 Mayıs itibarıyla tespit edilen toplam coronavirüs vakası sayısı 15.006 kişi, 226 kişi yaşamını yitirdi, 14.025 kişi iyileşti.
 
Kararrnamede belirtildiğine göre, 13 Mayıs'tan beri Abhazya'da kapalı alanlarda toplu çalışma, spor, eğlence ve diğer etkinlikleri düzenlemenin yanı sıra.restoranlarda, ziyafet salonlarında ve diğer yemek tesislerinde düğün, tören, bayram ve diğer toplu etkinliklerin yapılmasına ilişkin yasaklar kaldırılıyor.  
 
Kararnameye göre, bununla birlikte, halka açık etkinliklerin kapalı salonlarda yapılması ve düzenlenmesi, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan devlet sıhhi ve hijyen normlarına ve kurallarına sıkı sıkıya bağlı olarak gerçekleştirilmelidir.
 
Vatandaşlara yapmaları gereken öneriler ise: halka açık yerlerde maske takmak; kalabalık yerleri ziyaret etmekten kaçınmak olarak belirtiliyor.
 
Toplu taşıma araçlarında maskesiz yolcu taşımacılığı hala yasak, maske kullanmayan sürücülerin faaliyetleri engellenmeye devam edecek. Yerel yönetimler, toplu taşıma araçlarının günlük olarak dezenfekte edilmesini sağlamayı sürdürecek.
 
Abhazya Cumhuriyeti’nde gıda, tarım ürünleri satış alanları ve giyim pazarlarında her hafta (en az haftada bir) alışveriş tesisleri ve çevre bölgelerin önleyici dezenfeksiyonu yapılmalıdır. Tüm satıcılar maske takmalıdır. Sabit alışveriş tesisleri, benzin istasyonları, endüstriyel ve kamu binaları için de benzer gereklilikler geçerlidir.
 
Abhazya Eğitim Bakanlığı'nın emriyle, öğrenim yılı bitmeden, okul öncesi eğitim ve genel eğitim kurumlarının çalışmalarının belirlenen sıhhi kurallara uygunluğunun izlenmesi ve tüm eğitim kurumlarına kişisel bakım hizmetlerinin sağlanması emri verildi. 
 
Sağlık Bakanlığı tarafından, coronavirüse karşı yapılacak olan aşılama sonuçları hakkında haftalık olarak devlet başkanı ve Bakanlar Kurulu'na bilgi verilecek.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.