RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 09:06:08 tarihnde eklendi. 629 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mihail Demurin açıklaması

MİHAİL DEMURİN "AB VE ABD, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DA İDEALLERİNE BAĞLI ELİT KESİM YARATMAK İSTİYOR"
Mihail Demurin açıklaması 31/01/2009. REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin sorularını yanıtlayan Rusya Federasyonu II. Sınıf Orta Elçisi Mihail DEMURİN "AB Parlamentosu'nun almış olduğu "Rusya Federasyonu Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarını tanıma kararını geri alsın" biçiminde almış olduğu kararla ilgili olarak, avrupalı parlamenterleri anlamak mümükün değildir. Gürcistan'ın ayaklarının altında yaşamak istemeyen bu ülke vatandaşlarını, abhazları ve osetleri kanunsuz bir biçimde öldürmeleri için Saakaşvili rejimi ya da onun yerine geçecek olan yeni Gürcistan yönetimlerine çağrı yapmış oluyorlar" dedi.

Mihail DEMURİN "ikinci yön olarak bu benimsenen karar - Avrupa Birliği (AB) kriterlerinin objektifliğine uymuyor, ABD ve AB'nin daha önce almış oldukları karara uygun olarak görülüyor (ABD, AB üyesi olmamasına rağmen).  Çoğunluk AB üyesi ülkeler ve 1990-91 yılından sonra üye olan ülkeler, ABD olmadan hoşnut yada hoşnut olmayan bir biçimde politik karar almaya alıştılar. AB,  Avrupa Birliğine girmek için aday olan üye ülkelere, bu yıl içerisinde "demokratik temizlik" sınırlamalarını öğretmiş oldu. Rusya, ne var ki, bu giriş prensiplerinin içerisine girmeyecektir. Bizim görüş açımıza göre AB'nin bugünkü çalışmaları ile bizim çalışmalarımız aynı olmayabilir - ülkemizin gekersinimleri karşısında özgür ve bağımsız bir biçimde karar alırız -" dedi.

Mihail DEMURİN "Avrupa Birliği; Avrupanın bütünü değildir. Ayrıca da, Batı Avrupa ile ilişkilerin yürütülmesi için bir mekanizma değildir. Bundan dolayı, orada nelerin olup bittiğne dair önemli bir anlam yüklememek gerekir, bizim konumumuzu sakin ve etkin bir biçimde savunmamız gerekir, eğer politik baskıların derece ve biçimleri bizim tarafımızdan kabul edilemez bir durum alırsa, sadece AB üyeliğimiz sona erer" diyerek görüşlerini sürdürdü.

Mihail DEMURİN "Eğer dış politika çalışmaları konusunda doğrudan konuşmak gerekirse, bizim ülke yönetimimiz, son aylar içerisinde birçok kez Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili olarak almış olduğu kararlarını belirtti: Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımamızın ana teması, abhaz ve oset halklarının, topraklarının yeni baştan soykırıma uğramalarının engellenmesidir. Abhazya ve Güney Osetya'nın son 15 yıllık tarihlerine baktığımız zaman bunun kabul edilemez olduğunu görürüz. Bugün bu sorunun çözülmüş olduğunu görüyoruz. Ve onların halkları, her zaman için Rusya'ya müteşekkir olacaklardır. Sırada, bu ülkelerin bağımsızlıklarının uluslararası arenada tanınması çalışmaları var - bu öncelikli çalışma olarak görülmemelidir. Öncelikli çalışma, bu ülkelerin yeniden kalkınmalarına ve gelişmelerine destek olmaktır. Bugün için bağımsızlıklarının tanınmasında ısrarlı bir tavır takınmak zararlı olur. Bu pozisyon içerisinde bunu gerçekleştirmek oldukça zor olur. Eğer bizim önem verdiğimiz konular batı tarafından hissedilirse, diğer problemlerdeki görüşmelerimiz ile ilgili olarak istismar edilerek zarara uğrayabilir" işaretini koydu.

Mihail DEMURİN "Abhazya ve Güney Osetya Yönetimlerinin, Rusya ile birlikte, bağımsızlıklarını ciddi ve sağlam temellere dayanarak ayağa kaldırmaları gerekiyor. AB ve ABD bu ülkelerde bulunan elit kesimin içerisinden kendi ideallerine angaje olabilecek insanları bulmak için sistemli bir biçimde çalışıyorlar. Abhazya ve Güney Osetya'nın içerisine ideolojik, politik ve ekonomik olarak nüfus etmeye çalışıyorlar. Onlar için, bu elit kesimin uluslararası boyutta "resmi olmayan" görüşmelere ve projelere katılmaları sağlanarak Abhazya ve Güney Osetya topraklarına girmek için bu yol uygun bir yöntem olarak görülüyor. İşte, bu tür girişimlere set koymak gerekiyor. Rusya için şart olan, egemenliğini tanımış olduğu yeni ülkelerin resmi görüşme ve projelerde bulunmalarını sağlamaktır. Onların topraklarına ilgi duyan resmi ve gayrı-resmi organizasyonlarda bağımsızlıklarına destek veren ülkenin bulunmaması bağımsızlıklarının tanıtılmamasını sağlar. Eminim, bu pozisyon belli bir süre tutulabilirse, -bağımsızlığın- tanınması süreci sağlama alınmış olur" biçimnde görüşlerini özetledi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.