RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 09:05:00 tarihnde eklendi. 624 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB Bağımsızlıkları tanımıyor

TERRY DAVİS "BİZ AÇIK BİR BİÇİMDE ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMIYORUZ" DEDİ
AB Bağımsızlıkları tanımıyor 27/01/2009. Avrupa BirliğiParlamento Genel Sekreteri Terry DAVİS 27 Ocak Salı günü Strasbourg'da düzenlemiş olduğu basın toplantısında REGNUM Haber Ajansı Muhabiri'nin sormuş olduğu soruya verdiği yanıtta, "eğer, BM Abhabzya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanırsa, bu çözüm kararının AB üzerinde belli yansımaları olur" dedi.

Terry DAVİS; bu biçimde alıncak olan karar ile ilgili olarak kuşkularının olduğunu belirterek "bana göre, BM'in Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıma olasılığı oldukça uzak görünüyor. BM Toplantısında bulunan dünya ülkeleri liderleri Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarına sıcak bakmadılar, çünkü bu tanınmanın dünya üzerinde değişik yansımaları olur" dedi

Terry DAVİS "ben, yaşadığımız yüzyıl içerisinde insanların ana sorunlarının çözülmesi gerektiğine vurgu yapmak isterim. Eğitim, sağlık, yaşam düzeyinin geliştirilmesi gibi" dedi.

Terry DAVİS; AB'nin, hiç bir üyesini Kosova, Güney Osetya ya da herhangi bir diğer ülklerin bağısızlıklarını tanıma ya da redddetmesi biçiminde bir girişimde bulunamayacağını belirterek "biz, açık ve net biçimde Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımadığımızı belirtiyoruz. bizler, onların topraklarını Gürcistan toprağı olarak görüyoruz. Rusya'nın toprak bütünlüğünü savunduğumuz gibi Gürcistan'ın da toprak bütünlüğünü savunuyoruz. İçtenlikle belirtmek isterim ki diğer AB üye ülkeleri daha önceden de ve şimdi de Rusya'nın toprak bütünlüğünü savunuyorlar. Benim görüş açıma göre, Rusya, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını geçmiş dönemde dünya da benzeri olmayan hızlı bir biçimde tanımıştır" dedi.

Terry DAVİS "Rusya'nın dışında bu ülkelerin bağımsızlığını tanıyan bir başka ülke olmamıştır, Rusya, BDT üye ülkelerinde olduğu gibi herhangi bir başka ülkeyi bu konuda ikna edememiştir, komşularını da, Rusya bu durumu düşünmek zorundadır" açıklamasında bulundu.      

AB Parlamentosu 27 Ocak'ta Strasbourg'da yapacağı kış dönemi toplantısında, Gürcistan tarafından sunulan Gürcistan-Rusya savaşı ile ilgili olarak 20 düzenleme belgesini görüşecek. Ayrıca Gürcistan tarafından verilen belgede Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıma kararını geri alması için zorlanması da isteniyor. Rusya tarafı da 33 değişiklik önergesi verdi. Rusya belgelerinde Rusya'nın gürcistan topraklarını işgal ettiğini belirten açıklamaların kaldırılması isteniyor. AB Parlamentosu düzenleme belgeierini 28 Ocak'ta görüşecek.

kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.